Удушвачът от Пловдив се върнал в дома на жертвата, за да пусне водата в тоалетната

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
08:31 / 12.06.2020
1641
Удушвачът на 79-годишната Виолета - Михаил Чинов се върнал в дома на жертвата си след деня на убийството, за да си пусне водата в тоалетната. След престъплението взел златна обица от ухото на убитата и хартиен долар, продал бижуто и отишъл в "Столипиново", за да си купи хероин.

На сутринта, когато се събудил, се сетил, че когато бил в дома на възрастната жена, използвал тоалетната й, но не пуснал водата. Затова се върнал, пуснал я и си тръгнал. Това стана ясно по време на вчерашното дело срещу Чинов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Убиецът и бивш наркоман призна вина и заяви, че няма какво да крие. Той и защитата му пожелаха делото да се гледа без разпити на свидетели и вещи лица.

Чинов коментира, че когато бил в дома на Виолета, му причерняло, загубил разсъдък и в рамките на 2-3 минути я убил, тъй като бил и в абстиненция. Тя го предизвикала, защото казала тежки думи по адрес на майка му. Пет години не можел да спи, изпитвал болка, сменял работата след работа, защото се измъчвал от стореното и като си признал през 2019 година, му олекнало.

"Тази беззащитна жена, която вероятно се е страхувала, едва ли е започнала да отправя обиди към подсъдимия. Това, което той казва е абсурдно, опитвайки да даде някакво обяснение за стореното, прехвърля вина върху Виолета", опонира изказванията на убиеца, прокурор Атанас Янков. Той каза още, че ако Чинов не е искал да заличава следите нямало да души жената с ръкавите на блузата си и нямало да се върне на следващия ден да си пусне водата в тоалетната. 

Прокурорът пожела присъдата на Михаил да е между 17 и 18 години затвор. Удушвачът е работил като общ работник в строителна фирма преди да бъде задържан през септември 2019 година. Твърди, че от година и половина не е употребявал наркотици. 

Съдът призна за виновен Чинов, че е убил и ограбил възрастната Виолета. Осъди го на 16 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).