Умници заснеха собствената си катастрофа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:03 / 24.11.2021
632
Системите за подпомагане на водача в съвременните автомобили постоянно стават все по-добри и по-добри, но все още са доста далече от пълната автономност и могат да са опасни, ако им се предоверите.

За съжаление успоредно с напредъка на техниката се забелязва обратнопропорционален процес, при който се появяват все по-невнимателни и дори откровено глупави изцепки на някои шофьори.

Клип, публикуван в групата “Катастрофи в София", показва доста опасни неща.  Действието в него не се развива у нас, отбелязва dizzyriders.bg. 

Видеото показва класически опит да бъде измамена системата, която следи дали ръцете на водача са на волана. В случая – с бутилка вода, но сме виждали и по-фрапиращи случаи. Доколкото може да се разбере от видеото, на шофьорската седалка на това Peugeot няма водач или дори да има, той е излегнат назад и държи телефона, с който снима, като не прави никакъв опит да овладее колата, дори когато става ясно, че тя се отклонява от лентата си на движение и прегазва дясната непрекъсната линия. 

Единствената добра новина при последвалата катастрофа, е че експериментаторите във френската кола изглежда не са пострадали сериозно, тъй като скоростта е доста ниска. И че не удрят друга кола!

Бъдете внимателни на пътя и използвайте системите за подпомагане на водача с повишено внимание, те (все още) не могат да заместят човека зад волана!


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).