Уникална операция на бебе в "Пирогов"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:35 / 19.12.2023
624
Уникална операция на бебе е извършена в "Пирогов“. Само 26 подобни интервенции са правени в света. Началникът на клиниката по детска хирургия в "Пирогов“ проф. д-р Христо Шивачев обясни колко е важна екипната работа при хирурзите.

"Преди две седмици оперирахме новородено без един бял дроб и един недобре развит бял дроб, със сърдечна аномалия и същевременно беше прекъснат и хранопровода. Операцията извърши доктор Георгиев заедно с екипите на анестезиология и реанимация със съответната подготовка. Наистина в света са описани само 26 такива операции. Детенцето вече си е вкъщи“, каза лекарят в ефира на bTV.

Той коментира и Детската болница, като подчерта, че е много важна крачката, че има обществен съвет и се говори много в посока за създаването ѝ.

"Дори създаването на обществения съвет също е една сериозна крачка напред включването на неправителствените организации. Това създава доста широк кръг за дискусия“, заяви той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ: По Черноморието ще преобладава слънчево време
Няма да има извънредно заседание на парламента днес, неуспешен бе...
Неделното извънредно заседание не събра кворум при първата регист...
Премиерът Главчев на Околчица: Дълбок поклон пред всички загинали...
Министър Коритарова: Ремонтите по тунелите "Топли дол" и "Правешк...
Meteo Bulgaria с ексклузивно предупреждение: Най-висока степен на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).