Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Условна присъда за бизнесмена, убил крадлив ром: По-добре на електрическия стол, за да приключат мъките ми в България!
Автор: Цвети Тончева 13:32 / 30.08.2021Коментари (4)1245
© Varna24.bg
Две години и 4 месеца лишаване от свобода условно, с 4 години изпитателен срок получи кипърският гражданин Димитракис Пирилис, който пребивава постоянно в България, обвинен за убийство по непредпазливост в землището на село Болярино, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В местността "Крушака“, при управление на товарен автомобил, той е причинил смъртта на 30-годишен ром, влязъл да краде крави от негов имот. Съдът му отнема и свидетелството за правоуправление на МПС за 4 години. Присъждат му се и разходите за съдебни разноски по делото, както и адвокатските разходи на пострадалите. Съдът му връща и джипа, с който е извършил престъплението. 

В съда Пирилис напълно призна вината си, а делото бе гледано по съкратената процедура.

В съдебната палата днес Димитракис Пирилис поиска да бъде поставен на електрически стол, за да приключат неговите страдания в България, защото "това не е живот“.

"Аз съм на 62 години и се опитвам да работя честно и какво става? Свършвам в съда като подсъдим. Опитвах се да инвестирам големи суми в България, а бях окраден и обвинен. Кажете ми как да постъпя?“, попита Пирилис. В специално писмено изявление до съда той пише още:

"Предлагам ви да дойдете и да вземете моите крави – без пари, защото не искам да гледам как умират животните ми и как се пилее моето богатство, събирано през тези 17 години. Мъчно ми е за инвестицията, която съм направил в България. Безсилен съм да въздействам на хора и институции, които искат да фалирам и да напусна това място. Остана ми само едно: да пазя живота и здравето си до колкото мога“.

В изявлението до съда Пирилис пише още, че има 3000 дка собствени земи, на територията на община Раковски. Има и общо 486 броя животни, които отглежда - крави и телета.  Вложил е 5 млн. лева в този бизнес. Работил е предимно с роми и е давал прехрана на семействата им и въпреки, че всички са го гледали предубедено като чужденец, той се е развивал добре и е доказвал коректността си. Неговите проблеми са дошли тогава, когато са започнали набезите на роми от съседни села. Досега са му откраднали общо около 50 животни. Пускал е стотици жалби до полицията, но е бил осъден само един от крадците. Другите са оставали неразкрити.

В конкретния случай е бил нападнат от крадци, лежали в затворите по 17 години.

В съда адвокатът на пострадалите поиска реална присъда от 2 години затвор и отнемане на шофьорската му книжка за 4 години. Адвокатът на Пирилис пък поиска по-малко от 2 години условна присъда и отнемане на свидетелството му за провоуправление за 4 години.

В крайна сметка съдът уважи искането на прокуратурата, като призна смекчаващите обстоятелства по делото, а именно, че подсъдимият е с отлични характеристични данни – работлив човек, който изпълнява тежък животновъден труд повече от 17 години в България, осигурил е работа на местното население, което го уважава. Съдът прие и приложените подписки от жителите на четири села, в негова защита. След като по невнимание е причинил смъртта на крадеца, той се е обадил веднага на тел. 112 и е причакал през нощта линейката в центъра на селото, за да ги заведе до местопрестъплението. Направил е всичко, което е зависило от него за оказване на помощ.



Още по темата: общо новини по темата: 5
11.05.2022 »
25.06.2021 »
16.05.2019 »
14.05.2019 »
13.05.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Всички крадливи роми заслужават същото. В случая - една измет по-малко. Ако този мъж не му беше видял сметката, утре щеше да нападне я нечия майка, я нечия дъщеря.
+8
 
 
Един убит циганин за кражба на животни .В Америка го разстрелват само за влизане в ранчото.Беззаконие това е Бг.
+8
 
 
Защо въобще го съдят човека? Той заслужава награда, че ни е отървал от един крадлив боклук, а те тръгнали да го съдят. Време е да се промени този шибан закон, при който ако защитаваш личната си собственост или себе си ставаш виновен.
+7
 
 
прегазването си е било умишлено убийство но човекът си е прав-убил е крадци на животни рецидивисти.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: