Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Утре се открива ловният сезон за прелетен дивеч
Автор: Екип Varna24.bg 12:13 / 11.08.2017Коментари (0)1198
©
На 12 август се открива ловният сезон за прелетни птици - пъдпъдъци, гривяк, гургулица, гугутка, горски бекас, обикновена бекасина, както и разрешените за лов видове гълъби.

От Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен, пожелават наслука на любителите на лова, но предупреждават да не се нарушават правилата за безопасност.

Горските служители системно извършват проверки за спазване на Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за оръжията и боеприпасите. През тази година стриктно ще се следи и дали се използват забранените звуковъзпроизвеждащи устройства за привличане на дивеч. Ловците задължително трябва да разполагат с писмени разрешителни. В документите се посочват датата, имената на ловците, на ръководителя на лова, номерата на ловните билети и членските карти, а също и начинът и мястото, видът и броят на разрешения за отстрел дивеч. 

Всяка ловна дружинка трябва да проведе инструктаж на участниците. Ловното оръжие е лично и не се преотстъпва дори и на правоспособни ловци. До района на ловуването то се носи в калъф и незаредено. Неговото сглобяване и зареждане не е позволено на разстояние по-малко от 200 метра от населено място. Ловците, тръгнали на групов лов на дребен дивеч без шапка или облекло с ярък сигнален цвят, подлежат на санкция. Консумацията на алкохол преди и по време на лов е забранена, напомнят още от СИДП. 

Във връзка с повишения риск от пожари горските служители апелират ловците да бъдат особено внимателни при боравене с огън.

Съгласно установените норми за отстрел, в рамките на един ловен излет е разрешен ловът на не повече от 15 пъдпъдъка и до 10 птици от видовете гривяк, гълъб, гургулица и гугутка, горски бекас и обикновена бекасина.

В обхвата на СИДП ловците са около 17 000 души. От началото на годината досега са издадени нови 285 ловни билета.

За запазване и обогатяване на запасите от местен дребен дивеч в дивечовъдните райони, стопанисвани от държавните ловни и горски стопанства към СИДП, ежегодно се извършва разселване на птици. За последните три години са разселени общо 3810 фазана, 200 яребици и 929 полудиви патици.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: