Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Увеличават заплащането на нощния труд на полицаите от 2020 г.
Автор: Екип Varna24.bg 08:34 / 07.11.2019Коментари (0)1441
©
Има преизпълнение на бюджета на МВР поради повишената събираемост на глоби, стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Младен Маринов след изслушване в ресорната парламентарна комисия. Министърът посочи, че глобите действат превантивно и намаляват войната по пътищата.

Той заяви също, че предвидените около 1,7 млрд. лева бюджет на МВР за 2020 г. ще задоволят нуждите на министерството да поддържа щатна численост и ще спомогне за опазването на обществения ред. До месец ще стане ясно и с колко ще бъде повишено възнаграждението на полицейските служители за нощен труд, съобщава"24 часа". Повече пари ще се влагат и в поддръжка на издаването на документи за самоличност, за да се намалят опашките догодина, когато ще трябва да се обновят над 2 млн. документа.

"Средствата са предвидени по политики. Една от политиките е борба със стихийните бедствия и пожарите. Бюджетни средства са предвидени, но там основно сме развили административен капацитет. Мога да похваля Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", че са първенци да работят по европейски програми и други начини за финансиране. Моята основна цел е насочена да подсигурим средства за лична защита на пожарникарите и техническа окомплектовка, която преди всичко да пази тяхното здраве и живот. До този момент сме направили максималното, което можем.", цитират Младен Маринов от "Фокус".

Министърът заяви още, че тенденцията в системата на МВР назначаване - напускане е обърната, както и че е постигната стабилност на изпълнителните нива. Той допълни, че в момента текат конкурси за назначаване на оперативни работници в министерството.

Младен Маринов коментира и изминалите местни избори като посочи, че обстановката в страната е била динамична - задържани са 60 души, а 95 са образуваните разследвания.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: