Уволнен от ИАРА: Задължават ни да членуваме в ДПС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
10:35 / 17.08.2014
744
"Уволненията бяха масови, по член 106 от Закона за държавния служител - съкращаване на длъжността. За една седмица уволниха 30-40 души. Към мен не е имало предупреждения. Просто се подбират хора, които ще изпълняват изискванията на изпълнителния директор", разказа в "Събуди се" Евгений Щерев, бивш служител на Агенцията по рибарство и аквакултури (ИАРА).

По думите му проблемите в ИАРА са, че законите не работят. "Когато дойде демокрацията ни накараха да подпишем декларации, че ще бъдем безпристрастни политически. Но в последните години това не е така. За да бъдеш назначен трябва да си член на ДПС", заяви Щерев.

Бившият служител разказа още, че изпълнителният директор сам е казал пред него, че хората на ГЕРБ трябва да бъдат изчистени от Агенцията. "Аз бях назначен по времето на ГЕРБ, но не и с техните протекции", каза Щерев.

За да работи в ИАРА той става член на ДПС. "Директорът те задължава", допълни той.

След като ви запознахме с историята на уволнената от Агенцията по рибарство и аквакултури Радослава Митрова, с нас се свързаха служители, които в момента работят там. Според твърденията им, те ежедневно са подлагани на тормоз от страна на ръководството и заплашвани с уволнение. Служителите се съгласиха да говорят и пред камерата ни, но помолиха лицата и гласовете им да бъдат прикрити.

Според служители, всичко това започва през август 2013 г. със стъпването в длъжност на новия изпълнителен директор Майдън Сакаджиев.

Само от централата на Агенцията през юни тази година са уволнени над 40 души. А на мястото на уволнените служители били назначени нови кадри.

Недоумение в служителите буди назначението на личния шофьор на един от директорите на длъжност "експерт".

Въпреки многократните опити на екипът ни да се свърже с Агенцията по рибарство и аквакултури, коментар от ръководството така и не получихме.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Проф. Темелкова: Прекалено дълго време академичната общност беше ...
Експерт с добра новина за цената на тока
Ева Майдел: Политиката не може да разделя обществата и да води до...
Задържаха хиляди фалшиви покемони и Супер Марио на Ферибот Оряхов...
Симеон Дянков: Може да влезем в еврозоната най-рано през 2026 год...
Ускоряват реализацията на проекта за нови реактори в АЕЦ "Козлоду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).