Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Уволниха деловодителка в Окръжна прокуратура - Благоевград заради сигнал срещу колеги
Автор: Екип Varna24.bg 08:49 / 13.06.2019Коментари (0)1941
©
Деловодителка в Окръжна прокуратура – Благоевград е уволнена заради сигнал срещу колеги, който изпратила под фалшива самоличност. Това предаде струма.бг.  През февруари тази година в Апелативна прокуратура – София било получено писмо от Лазар Лазаров от Добринище, в което изразявал недоволство от действията на служителите в служба "Регистратура, деловодство и архив“ на Окръжна прокуратура, които не му дали входящ номер на заявление за издаване на удостоверение за неприключили наказателни производства. Обяснението било, че входящ номер ще получи от служители на служба "Деловодство“ в Окръжна следствена служба към Окръжна прокуратура, които са в друга сграда, и то на другия ден. Лазаров се оплаквал от създадения ред за издаване на удостоверения, който затруднявал гражданите, още повече че той живеел на 65 км от Благоевград.

По случая е образувана преписка, като и.ф. административен ръководител на Апелативна прокуратура – София разпоредил на шефа на Окръжна прокуратура – Благоевград Христо Георгиев да бъде направена проверка по сигнала, който бил изпратен още до главния прокурор и ВСС, както и да предприеме съответни административно-организационни мерки. При извършената проверка се установило, че лицето Лазар Лазаров не е подавал заявление в Окръжна прокуратура. Справка показала, че човек с това име не живее на посочения адрес в Добринище. Със заповед на окръжния прокурор Христо Георгиев била възложена и проверка на място с цел установяване на автора на сигнала, за да може да бъде изслушан, а обясненията му протоколирани. Тогава лъснало, че на посочения адрес няма къща, а двор със зеленчукова градина. Собственикът на съседния имот заявил, че не познава човек с име Лазар Лазаров. Такъв нямало и сред временно регистрираните лица в кметството на Добринище. Проверката за издирване на "фантома“ продължила и в пощенските станции, а накрая се стигнало до разкриването на самоличността на действителния подател – деловодителката в Окръжна прокуратура Албена Тимева. Тя била разпозната от пощенска служителка в Банско, която приела подадено от нея писмо, подадено уж от Лазар Лазаров. По това време деловодителката била в платен отпуск.

Спрямо нея е предприето дисциплинарно производство и тя е уволнена заради злоупотреба с доверие и уронване престижа на работодателя си, затова, че по скрит и потаен начин е подала анонимни сигнали, което нарушава сериозно основни принципи и норми от Етичния кодекс на съдебните служители. От Окръжна прокуратура отказаха да коментират задкулисните действия на доскорошната си служителка. Албена Тимева се е възползвала от правото си да обжалва дисциплинарното уволнение в Районен съд – Благоевград.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: