Уволняват полицаите, пребили криминално проявения в Казанлък

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
09:06 / 22.03.2021
1199
Видео, на което се вижда как полицаи пребиват задържан в Казанлък, скандализира социалните мрежи. По-рано през деня стана ясно, че задържането на 25-годишния мъж е след гонка и стрелба от страна на полицията. Мъжът е криминално проявен, а тестовете показват, че е шофирал след употреба на наркотици, предава Bulgaria On Air.

От областната дирекция на МВР Стара Загора определят действията на служителите си като неприемливи. А жители на града излязоха на протест в подкрепа на полицаите.

"Със заповед на директора на ОДМВР-Стара Загора е образувано дисциплинарно производство за тежко нарушение на служебната дисциплина и същите докато трае това ще бъдат отстранени от длъжност", каза главен инспектор Христо Петров от РУ - Казанлък.

Оказва се, за да се стигне до конкретното задържане, полицаите преследват автомобила на мъжа близо половин час.

"Започва рисково каране в градската част на града. Впоследствие излиза извън града по околовръстния път в насрещното движение. Предприема много рисково каране с много пъти с възможности за ПТП", коментира Петров.

За да спрат автомобила на мъжа полицаите стрелят с пистолетите си по гумите на автомобила. 20 минути след като гонката започва, автомобилът вече е извън движение, но преследването не приключва. 25-годишният започва да тича. Това е моментът, в който полицаите нанасят ударите.


Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).