Ужасен инцидент на АМ "Тракия", вкараха семейство в абсурден филм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
10:21 / 29.08.2017
1000
Семейство се размина на косъм от смъртта на автомагистрала "Тракия" на 129-я километър край Пловдив, но се сдоби с акт за нарушение. Джип с немска регистрация избутал от пътя колата и я пратил в канавката. Съпрузите оцелели по чудо, съобщава Нова телевизия. Отървали се невредими, но с глоба. Според полицаите жената, която е шофирала в момента, е виновна за инцидента. Защото загубила контрол над автомобила. Според свидетели обаче причината е друга. 

От МВР подозират, че шофьорът на джипа може и да е напуснал страната. Въпреки това ще го потърсят, макар и със закъснения. "Полицаите, пристигнали на мястото на инцидента, са видели само един катастрофирал автомобил. От следите и от ситуацията на място, са преценили, че водачът е загубил контрол над колата и е напуснал автомагистралата. Хората са обяснили, че имало автомобил, който ги е притеснил, но не са могли да го опишат, нито да посочат неговата марка. 

Сами разбирате, че не можем да спрем всеки чужд автомобил, който се движи по автомагистралата, при положение, че сега има огромен гастарбайтерски поток. Ако се знае марката или цвета на колата, тогава може и да се предприеме нещо", коментира случая Росен Рапчев, началник на сектор "Пътен контрол" към ГД "Национална полиция". 

Водещият Виктор Николаев обаче посочи, че е имало сигнал на телефон 112, в който е описан джипът-нарушител - черно Volvo, с германска регистрация. Ще проверим сигнала и ще видим дали е така, отвърна Рапчев. Полицаите не са имали достатъчно данни, за да предприемат такава операция, стана ясно от думите на главния инспектор. На въпрос дали ако хората в преобърнатата кола бяха загинали, КАТ пак щеше да им пише акт, Рапчев отговори, че със сигурност е нямало така да стане. 

Той не можа да обясни как не са приети показания на свидетел на случилото се на място, но настоя, че полицаите, които са били на място, са преценили да пишат акт на пострадалите на база факти за случилото се. Рапчев обясни, че свидетелски показания за опасна маневра, при която страдат невинни, стигали само да се "възбуди" проверка.



Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).