В Черноморец скочиха срещу рибарското пристанище! Пясъкът изчезва, туристите са недоволни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:02 / 31.01.2019
1919
Жители на Черноморец негодуват срещу рибарско пристанище, разширено и обновено за 10 милиона лева. Пристанището функционира от 3 г., а за това време хората с ужас наблюдават как пясъкът изчезва.

Капацитетът на съоръжението е за домуване на 110 лодки, но в момента зимуват не повече от десетина и няколко яхти, съобщава bTV.

"Една трета от плажа го няма на този етап, ние се притесняваме какво ще се случва в следващите години", коментира Яна Николова. Според местните хора туристите въобще не са доволни от плаж "Черноморец".

"Откакто беше завършено пристанището, пясъкът изчезна, за което ние търсим отговорност от проектантите, строителите и изпълнителите", каза собственик на малки хотели.

Над 300 души са се подписали в подписката. "Бизнесът на хората загива тотално. Почиващите намаляват, защото морето стана едно блато", каза друга жена от протестиращите.

Има проект за изграждане на буни, но местните хора не са съгласни и с това предложение. "Не сме съгласни с бетон да оправяме още бетон. Искаме обследване на плажната ивица и теченията, след което да се каже какво трябва да се предприеме от тук насетне", заяви една от протестиращите.

Концесионерът на плажа също призна, че проблемът с отнемането на пясъка и затлачването на плажа е голям.

От областната управа обясниха, че са изпратили писмо до четирите ресорни министерства –  на транспорта, туризма, екологията и регионалното развитие, за съставяне на комисия, която да реши проблема с централния плаж на Черноморец.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).