В Пловдив определиха съдбата на мъжа, убил двете си малолетни деца!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:34 / 02.03.2021
1025
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд в Стара Загора, с което е оставена без уважение молбата на осъдения Иван Нанчев за замяна на наказанието "доживотен затвор“ с тридесет години лишаване от свобода.

Иван Нанчев е осъден за това, че през януари 1998 г., в София, умишлено е умъртвил малолетния си син Д. Н., който се е намирал в безпомощно състояние и му е наложено наказание доживотен затвор.

С друга присъда Нанчев е осъден, понеже през месец септември 2000 г. в София умишлено е умъртвил малолетния си син Д. К, който се е намирал в безпомощно състояние, като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Наложено му е наказание доживотен затвор.

Освен това Нанчев е осъден с още две присъди – за измама на различни граждани на една година лишаване от свобода и за кражба на газов пистолет от автомобил също една година лишаване от свобода.

През 2010 г. на осъдения е определено едно общо най-тежко наказание – "доживотен затвор“.

Съгласно Наказателния кодекс, когато е определено наказание "доживотен затвор“ то може да бъде заменено с лишаване от свобода за срок от тридесет години, ако осъденият е изтърпял не по-малко от двадесет години.

Пловдивският апелативен съд приема, че напълно правилно окръжните съдии са преценили, че формално са налице основанията, предвидени в закона, понеже осъденият е изтърпял 20 години и 2 месеца лишаване от свобода. От представените от затворническата администрация данни се установява позитивно развитие на осъдения. Той притежава трудови навици и умения, изпълнителен е и се справя с поставените му задачи. Все още обаче не е осмислил в достатъчна степен причините за проявеното криминално поведение и има среден риск от рецидив.

Определението на Апелативните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване. Според закона осъденото лице може да направи ново искане за замяна на наказанието "доживотен затвор“ не по-рано от две години след постановения сега отказ на съда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).