В Търговище и Омуртаг заловиха незаконни търговци на защитени марки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:44 / 04.11.2022
642
В три търговски обекта в гр. Търговище и в гр. Омуртаг е установено предлагане за продажба на общо над 60 артикула с логото на защитени търговски марки, без съгласието на притежателя на изключителното право, информира ОДМВР- Търговище

Това е констатирано в хода на проведена на 3.11.2022 г. от служители на ОДМВР-Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията и нарушенията, защитени от Закона за авторското право и сродните му права. При извършена проверка в магазин в гр. Търговище е установено, че в него са изложени за продажба дрехи с логото на 7 известни търговски марки, без съгласието на притежателя на изключителното право за това.

На 3.11.2022 г. при извършена полицейска проверка в магазин в гр. Омуртаг е установено, че в него са изложени за продажба чанти с логото на 3 защитени търговски марки без съгласието на притежателя на изключителното право на търговската марка. Артикулите са иззети по надлежния ред.

По случаите са образувани три досъдебни производства по чл. 172б от Наказателния кодекс. В хода на превантивната акция полицейските служители са проверили 8 обекта и 17 граждани. Съставени са 3 предупредителни протокола по Закона за МВР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).