В челната десетка сме по употреба на амфетамини и метамфетамини в Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:56 / 05.07.2023
537
Имаме доста задържания на канабис в камиони. През различните граници дрогата се мести в различни превозни средства, затова са в сакове, по-удобни за прехвърляне. България е в челната десетка по употреба на амфетамини и метамфетамини в Европа. Това каза пред NOVA NEWS Стефан Бакалов, началник на отдел "Борба с наркотрафика“ в "Митница София“.

Според него наркотичните вещества притежават богат асортимент. "Голяма част от съставките за производство са на свободна продажба в аптеките. Интернет търговията и пратките спомагат за бума на производство в домашни условия на наркотици. Откритата 219 кг марихуана на стойност над 1 млн. лева задържаха митнически служители е селектирана за проверка и разкрита на "Митница София", обясни той. 

По думите му в момента Европа е най-големият пазар за наркотици на света.

"Започнаха да се произвеждат канабис, метамфетамин, амфетамин, дори хероин. Това направи Европа един от най-големите пазари, а САЩ са най-големите консуматори. Канада е един от най-големите производители на марихуана, а 90% от задържанията ни са с крайна дестинация Турция. Испания е един от основните износители на канабис в Европа. Трафикирането на големи количества наркотици се извършва с морски контейнери. Това значи, че има сериозна логистика. Сухопътният трафик също е голям канал на трафик на дрога", разкри Бакалов. 

За тази година са задържани 1,5 тона наркотици при над 60 случая.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Откриха тяло на мъж край Казанлък
Интензивен трафик на някои от граничните ни пунктове!
Катастрофа на АМ "Тракия", на място има линейка
Брутално задръстване на Маказа
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).