Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ВМРО: В Македония от десетилетия е лесно да си всякакъв, само не и българин
Автор: Екип Varna24.bg 10:10 / 23.12.2020Коментари (3)1405
©
Българското национално движение - ВМРО съобщава в писмо до медиите за случай на пребит македонски българин от близък на премиера на Република Северна Македония Зоран Заев.

Ето какво пишат още воеводите:

"Каква е обичайната атмосфера спрямо хората с българско съзнание в днешна Република Северна Македония може да се види лесно от един прелюбопитен съдебен епизод.

Съдът в Струмица наскоро осъди местен за удари срещу друг местен. Наглед дребна свада. "Дребната“ подробност обаче е, че тупаниците идват с викове "Пи*ка ти майчина бугарска, престани да ги нападаш Заеви, защото ще те утепаме, или се изсели от Македония“. Цветистите думички са записани в присъдата на струмишкия съд и са дошли от устата на Александър Барабановски. Потърпевшият е Митко Георгиев.

Кой е Георгиев – известен с българските си чувства македонец, а също и с двете книги, които е издал в Македония, за българския характер на населението там. Кой е Барабановски – известен с близостта си до фамилията Заеви македонец. В присъдата ясно е записано, че той е работел като охрана на брата на Зоран Заев.   

Та такова е ежедневието на човека с българско самосъзнание в днешна Македония. Ще присъдят на Митко Георгиев 150 евро заради юмруците. Но юмруците ще продължат. Някои ще губят работа, други ще бъдат заплашвани, трети – като Георгиев – ще бъдат бити. Ако беше преди половин век, щяха да изгубят и живота си. В Македония от десетилетия е лесно да си всякакъв, само не и българин.

През това време ръководената сега от въпросните Заеви Македония разказва за себе си като жертва на някакъв български тормоз. А тормозът е в съвсем друга посока. И е от десетилетия. Първо беше от чуждите колонизатори в пределите на географска Македония. После от комунистическите им и всякакви други помагачи. А накрая политическите  наследниците на тези помагачи - властта в Скопие.

Днешният скопски елит обича своите насилници. А Зоран Заев има исторически шанс да покаже, че това може да се промени. Защото самият народ в Македония иска тази промяна. От Заев днес зависи какво ще избере. Дали свободата на самоопределението, за която сам говори тези дни. Или тупаниците по "бугарите“. В Европейския съюз обаче тупаниците не са на почит.

Къде са сега тези, които плакаха и критикуваха България, че не европейска и не зачитала интересите на Македония? Къде е Хелзинкският комитет, който уж се грижи за правата на хората? Защо не ги чуваме сега да кажат какво се случва с демокрацията и с правата на хората с българско самосъзнание в Македония?

В централата на ВМРО постъпват много подобни сигнали, описващи груби нарушения на правата на граждани на Република Северна Македония, които се чувстват българи. Ние ще ги предоставим публично както пред обществеността в България и държавите от ЕС, така и в РСМ."



Още по темата: общо новини по темата: 856
20.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
14.11.2023 »
13.11.2023 »
предишна страница [ 1/143 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.12.2020 г.
0
 
 
Достойна позиция от страна на ВМРО.
0
 
 
В централата на ВМРО постъпват и много други неща; например торбички от Била, подкупи за бг-паспорти, миши опашки от ямболско, чавки за изпиване на малкото останал там мозък и прочие и прочие.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: