ВСС заседава извънредно заради скандалите в съдебната система

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
13:16 / 08.12.2014
1153
Висшият съдебен съвет заседава извънредно заради скандалите в съдебната система от последните дни. Очаква се етичната комисия да изслуша съдия Румяна Ченалова. Причината е скандал от миналата седмица, когато френският посланик я обвини за това, че нейно решение е довело до спиране на работата на голям френски инвеститор, който се занимава с продажба на вина.

Самата Ченалова на влизане в сградата на ВСС заяви, че най-вероятно френският посланик "е бил заблуден".

Името на съдията фигурира в медийното пространство във връзка със случайното разпределение на делата, защото "случайно" на нея се разпределят много важни казуси, като например три от делата, които водят Цветан Василев и Делян Пеевски един срещу друг.

Румяна Ченалова е и съдията, която оправда обвиненията за убийството на двете момчета пред дискотека "Соло" и след оправдателната присъда той напусна страната и в момента се издирва, тъй като е в неизвестност.

Ченалова заяви, че е жертва на черна кампания. Кой точно иска да очерни нейното име обаче не пожела да каже.

"Разполагам с доказателства и ще ги представя, така че тогава очаквам да бъдат огласени резултатите от проверката. Това, с което аз ще обясня поведението си, ще бъдат конкретни писмени доказателства, а не голословни твърдения. Получава се така, че се хвърля кал върху един човек, фразата започва да се върти и никой не си прави труда да провери дали това е така", коментира съдия Румяна Ченалова.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забр...
Левон Хампарцумян: Като гледам последните правителства, а и сегаш...
Ще разследват щателно теча на данни, свързан с част от отговорите...
Петима са задържани у нас за злоупотреба с еврофондове
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Борисов обясни на Делян Добрев защо е направил сглобката


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).