Валентин Златев: Не съм част от т. нар. "олигархия на прехода“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:31 / 11.06.2020
1030
Валентин Златев излезе преди минути с отворено писмо до медиите. В него обяснява, че не се е срещал с Корнелия Нинова и Васил Божков.

Ето и текста на писмото му:

По повод инсинуациите около името ми, държа да заявя следното:

1. Никога не съм участвал в разговор между Корнелия Нинова и Васил Божков. Това са тотални глупости, които отказвам да коментирам.

2. Във връзка с опитите на известни и неизвестни политици да бъда причислен към т. нар. "олигархия на прехода“, заявявам, че в течение на 20 години съм бил мениджър на едни от най-успешните български предприятия, инвестирали над 3,6 милиарда долара в България.

За този период те са внесли в хазната преки и косвени данъци за над 21 милиарда долара, разкрили са пряко или чрез свързани с тяхната дейност производства над 13 000 работни места и винаги са спазвали стриктно всички закони.

Ако въпросните господа не могат да направят разлика между мениджър и собственик, ги съветвам да се обърнат към някой от многобройните високопрофесионални български юристи, които да им помогнат да разберат тази разлика.

3. По повод спекулациите относно предстоящите ми свидетелски показания, вярвам, че България е правова държава, член на Европейския съюз, и декларирам, че винаги съм спазвал нормите на закона. С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми.

Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати. Не знам за какво съм "следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).