Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Валери Йорданов, актьор: Вън политиката от театъра, вън намесата с корист в изкуството
Автор: Екип Varna24.bg 08:54 / 01.12.2022Коментари (0)981
©
Предполагам, че тепърва ще се развива скандалът в Народния театър, но в началото още казах, че този проблем трябва да се реши вътрешно. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ актьорът Валери Йорданов. "В момента той се обърна от отсрещната страна, те се опитаха да го направят политически, насочен срещу определена партия. Тук няма насоченост срещу партия, срещу идеология. Тук има действия, насочени от моя страна лично, срещу поведение, което за мен е неприемливо. Основата при мен – аз не мога да позволя най-големият ни режисьор, който е национално богатство, за трети пореден път политически да се опитат да го изтрият с гумичката. Няма да го допусна, а ако се случи и аз ще спра да се занимавам с актьорство“.

Всеки има своята гледна точка, обясни Йорданов. "Моите мотиви са следните: Първо, Александър Морфов аз съм видял в какви дупки са го вкарвали хора, на които не е удобен. Морфов няма нужда от защита. Второ, той е страна и просто чака какво ще стане. Неговите спектакли са продадени за 2 г. напред. Работи в цял свят, има международни награди, които по принцип не се дават на чужденци. Политически непримирим е, демократ е. Те го атакуваха на тема, че със своя протест бил дискриминирал. Аз започнах да го защитавам, защото той няма да го направи.“

Индианците не са взимали скалпа на хората, които уважават въпреки тежките битки, които са водили, каза актьорът по повод въпрос на водещата защо си е обръснал косата, разказа актьорът. "Не съм търсил послание, това ми дойде естествено. Аз съм готов обаче да стигнем докрай, за да не загубим тази битка. Вън политиката от театъра, вън намесата с корист в изкуството. Това искам да кажа, а как ще свърши битката, ще видим“.

Надявам се някои положителни неща да се случат след този сблъсък, заяви Йорданов. "Например, това че в Народния театър се говори, че са били вдигнати заплатите. Млад актьор е толкова измъчен, едвам оцелява и само това, което му трепти в душицата, го кара да се занимава с тази неповторимост. И в момента не трябва да се настройват актьорите, че в Народния театър са вдигнати заплатите и това да предизвиква завист. Напротив, трябва да се вдигнат заплатите във всички театри. Надявам се да имаме достатъчно мъдрост да отсеем кое ще е полезното от този сблъсък. Обикновено добрите анализи стават след сблъсък, дано да имаме сили и акъл да направим добър анализ на всичко“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: