Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Валери Симеонов: Президентът няма да се спре пред нищо, за да спечели втори мандат
Автор: Екип Varna24.bg 19:38 / 02.09.2020Коментари (25)1923
©
Днешният протест мога да го охарактеризирам като срамна страница в съвременната история на България. Но, от друга страна, мога да направя една такава констатация, моя лична, че това беше и тотала, пълен крах на политическите амбиции на президента Румен Радев, заяви в интервю за Блиц лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

"Така не става. Не може така да се влиза в политиката по този брутален, просташки начин, с настройване на обществото, на части от хората едни срещу други, с агресия, с предизвикателства, с квалификации от последна инстанция, като че ли е Господ Бог. Този човек, според мен, за четири години не можа да разбере къде е, какво трябва да прави и какви са му задълженията", добави той. 

Доста ме притеснява манталитетът на тези хора, които искат да вземат властта без избори. Притеснява ме и поведението на президента Радев в останалите 6 месеца, защото този човек, за да спечели втори мандат, няма да се спре пред нищо", каза още Симеонов.

Ето и целия коментар на лидера на НФСБ Валери Симеонов

- Как ще коментирате днешния протест, напрежението, което възникна на площада и действията на протестиращите?

- Сцените, на които бяхме свидетели, не правят чест на никоя демократична нация. Бяхме свидетели на брутални сцени, на пострадали полицаи, на ударени с павета полицаи, обгазени. По какъв начин това ще допринесе до изпълнението на каквито и да било политически искания? Днешният протест мога да го охарактеризирам като срамна страница в съвременната история на България. Но, от друга страна, мога да направя една такава констатация, моя лична, че това беше и тотала, пълен крах на политическите амбиции на президента Радев. Видя се, че подкрепата, на която може да разчита..., хора без каквато и да е политическа грамотност.

Плюс тези, които знаят за какво става въпрос.

Цялата група, според мен беше не повече от 2 000 човека, което при организацията, при пълната медийна атака и мобилизация, която я виждаме и по трите телевизии, за съжаление, това си е просто провал на президента. Да не говоря, че той не можа да надмогне дребнавото си его на кадрови военен, за съжаление.

Така не става. Не може така да се влиза в политиката по този брутален, просташки начин, с настройване на обществото, на части от хората едни срещу други, с агресия, с предизвикателства, с квалификации от последна инстанция, като че ли е Господ Бог. Този човек, според мен, за четири години не можа да разбере къде е, какво трябва да прави и какви са му задълженията.

- Като говорим за президента, какво бихте казали по повод факта, че охраната му днес бе с тениски с надпис "Мутри вън!"?

- Не може да претендира президентът или който и да било от протестиращите за отстраняване на мутрите от властта и да го прави с мутренски способни. Това е характерно за борческите бригади. Обкръжаван от мускулести момчета, няма значение НСО ли са, какви са, с еднакви тениски, да респектират всички около тях.

Както видяхте, голяма част от хората не посмяха да се доближат до Радев, то беше видно, и на отиване, и на връщане. От друга страна, бяхме свидетели на много грозни сцени, характерни точно за мутренските среди. Заплахи за смърт... През тези 50 и няколко дена се нагледахме и наслушахме на всякакви дивотии, на всякакви характерни за мутренските бригади изпълнения и изстъпления.

То не бяха бесилки, то не бяха обесени кукли, ковчези, черни знамена. Знаете ли какво ми направи впечатление? То остана някак си незабелязано. Спомням си една сцена отпреди няколко дни, когато протестиращите бяха обградили едно дете, бяха провесили на едно въже една картонена тиква и детето с една бухалка я блъскаше, докато не я натроши.

В какво възпитават тези деца? Къде са мутрите в случая? Имам чувството, че тук пирамидата е обърната. Кой може да упрекне в каквито и да е мутренски прийоми, изявления или действия мен или моите колеги? Какво мутренско има в Народното събрание?

Аз не зная по-толерантно НС да е имало в целия 30-годишен период? Такова НС, при което опозицията буквално е носена на ръце, опозицията има право да се изкаже по всяко време, да прекъсне под формата на процедурни въпроси, да правят изявление след изявление... Имат свободата на изказ, имат свободата на парламентарно и не особено парламентарно поведение, никой не прави забележка.

Напротив, тези прояви, не само в парламента, но и на улицата, се толерират от медиите. И в крайна сметка да се говори за мутренско управление. Нещо не се връзват нещата. Особено с това дете с бухалката в ръце. Да не говорим за това, на което станахме свидетели днес – това са опити за обръщане на микробуси, блъскане, пръскане със спрей на полицаи, купищата слама, които трябваше да бъдат запалени.

Доста ме притеснява манталитетът на тези хора, които искат да вземат властта без избори. Притеснява ме и поведението на президента Радев в останалите 6 месеца, защото този човек, за да спечели втори мандат, няма да се спре пред нищо.

- Трябва ли полицията да развали палатковите лагери?

- Отдавна! Когато и да го направи, е закъсняла. Това тероризиране на гражданите на София и на няколко големи града отдавна трябваше да бъде прекратено, защото плащаме данъци за това. Това трябва да се ликвидира час по-скоро.

- Ще оцелее ли управляващата коалиция, ще изкара ли мандата?

- Нямайте никакви съмнения, включително и от последните събития. Без проблеми се събраха нужните подписи за Конституцията. Подписите ги има, проектът е внесен и мисля, че на всички, които претендираха, скачаха и викаха за Велико Народно събрание и за нова Конституция, устата е затворена, защото точно основните елементи от протеста изведнъж се оказа, че не искали нова Конституция, не искали ВНС.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами да,, и ще го получи президента вторият си мандат!
0
 
 
Има ГОООО . Вашия се клати рџ¤Јрџ¤Јрџ¤Ј
0
 
 
Пезидента е п..тйо, но ти, си една долнопробна проститутка.
0
 
 
Р. Радев се е оцапал с големи пари, от олигарсите!
0
 
 
"Аз не зная по-толерантно НС да е имало в целия 30-годишен период? Такова НС, при което опозицията буквално е носена на ръце, опозицията има право да се изкаже по всяко време, да прекъсне под формата на процедурни въпроси, да правят изявление след изявление... Имат свободата на изказ, имат свободата на парламентарно и не особено парламентарно поведение, никой не прави забележка." Хаха! Тоя не е наред. Заточение за него, Барселонски, Магарешки и Кочанов.Самозабравили се овластени тъпанари.
0
 
 
Защо да се спира? Да ви остави да продължите с мародерството, геноцида и престъпленията към народа ли? Трябва някой да ви стъпне на вратовете и това е Радев.
+2
 
 
Този въобще не наглее и не обижда никого
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: