Валери Симеонов: С триумфална победа за държавата приключи сагата "Какаов плаж“ и "Хедон“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:11 / 17.08.2018
2576
С триумфална победа за държавата приключи сагата "Какаов плаж“ и "Хедон“! Така вицепремиерът Валери Симеонов коментира определението на АДмС Бургас.

На 10 август РЗИ Бургас със съдействието на ОД на МВР Бургас запечата заведенията "Какаов плаж“ на плаж Слънчев бряг – юг и "Хедон“ на плаж Харманите Созопол, заради системни нарушения на Закона за защита от шума в околната среда.

По повод на прекомерния медиен и политически интерес към тези чисто формални административни действия за спазване на законността, информирам заинтересованите и техните покровители, че нарушителите изпълниха законовите предписания на здравните органи и издадоха фирмени заповеди за прекратяване на озвучаването след 23:00 ч. на открити площи.

Днес, 17.08.2018, бургаският административен съд отхвърли единствената жалба срещу затварянето от РЗИ на едно от заведенията като лишено от основание. И така потвърди законността на действията на РЗИ и МВР.

По тези причини, заповедите за спиране на експлоатацията бяха отменени от началника на РЗИ Бургас д-р Паздеров и беше разрешена работата на обектите при стриктно спазване на закона. На нарушителите бяха наложени глоби в максималния размер, предвиден от закона!!! 

Още веднъж беше демонстрирано, че законите в България са за всички и когато бъдат прилагани компетентно и последователно, резултатът е неизбежен. 

И нощта става време за почивка! "Нежна е нощта“!

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).