Валери Симеонов подаде оставка след "Лично решение без натиск"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:34 / 17.11.2018
2004
Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка по свое лично решение след среща този следобед с ПГ на ОП и с Красимир Каракачанов, както сам обясни в своето изявление в Министерски съвет,  което Канал 3 излъчи на живо. 

"Решението за оставката е лично - става въпрос за медийна кампания, която удря върху авторитета на правителството", заяви вицепремиерът Валери Симеонов. По думите му тази кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на управлението. "Не става въпрос за моята личност, не става въпрос за партията, на която съм ръководител, а за управлението на България“, каза още той. 

"Благодаря за вниманието от ваша страна. Повиках ви, за да обявя пред вас моето лично решение да подам оставка в качеството си на вицепремиер на Република България в коалиционното управление на ГЕРБ и "Обединени патриоти“, допълни той. 

"Причините са продължаващата медийна кампания, особено от последните два дена, в която като продължение на кампанията, която беше проведена спрямо мен, по повод изявлението ми за протестите пред МС, се поставя акцент не върху моята личност, а и върху народни представители от НФСБ“, допълни той. 

Оставката на Симеонов идва след интензивни протести на майките на деца с увреждания, които протестират в продължение на 26 поредни вечери, след като вицепремиерът ги нарече "кресливи жени с уж болни деца".

Негодуванието тръгна от негово изказване пред телевизия СКАТ, че Законът за хората с увреждания е заченат в грях и майките на деца с увреждания са оказали натиск, използвайки децата си, за да постигнат материални цели.

"Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях.

Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законопрое

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).