Валери Симеонов с рязък коментар за ваксините срещу COVID-19

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:32 / 02.12.2020
1797
Електронното управление се забави прекалено много. Старал съм се каквото съм поел като ангажимент, да го изпълня. Това заяви в "Още от деня"лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

"В последно време всяка партия внася законопроекти, които са неин приоритет или са свързани с избиратели", коментира той предложение на ВМРО за трюфелите от последните дни. "Всичко е във вероятностен план за ваксините. Те още не са дошли, няма ги", каза Симеонов и добави: "Нали не се заблуждавате, че България ще е първата, която ще получи ваксини. Всяка компания ще насочи усилията си към по-големите потребители. Ще получим ваксина, но не е ясно кога. Освен това не се знае и колко хора ще искат да си сложат от тази имунизация. Аз също не бих избързвал, защото те са в период на неизвършено изпитание", подчерта той.

Според него има вероятност Бургас да остане на сухо. "Това, което каза Емил Димитров беше спонтанният вик на неразбирания и на болка на човек, който иска да си върши работата, но не получава съдействие от никъде", каза Симеонов. По думите му ще има водна криза, ако не се извършат спешни мероприятия с подаването на вода от други язовири към Бургас.

Той коментира и поредното вето на президента Румен Радев от преди няколко дни: "Това е един невзрачен човек, случайно попаднал в президентството от някаква служба. Да не взима отношение. Той критикува всяко действие, това не допринася с нищо, особено сега, когато имаме нужда от единение", каза Симеонов и добави, че така той само саботира и спъва работата на парламента.

"Как ще приемем предложения на БСП, които ще доведат до дебалансиране на бюджета и ще сринат държавата", запита той. "В едно семейство няма ежедневна хармония, защо очаквате в правителството да има", пита още лидерът на НФСБ. "Вечно щастие и хармония - няма, важно е да се постигат поставените цели от правителството. Мисля, че резултатът е налице. Пенсията например вече е 350 лв., а не 300 лв. Програмата, под която сме се подписали, в голямата си част е изпълнена", подчерта той.

Според него България, като държава, трябва да подпомага икономиката, но помощите трябва да са през бизнеса. "Затваряме заведенията за хранене и развлечение, а помощта остава 60/40. То няма как и 80/20 да е един работодател да плати заплата. Държавата трябва директно да помага", каза Симеонов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).