Валери Симеонов забранява лотарията, иска тя да бъде държавен монопол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
13:17 / 17.01.2020
1649
На брифинг в парламента председателят на НФСБ Валери Симеонов заяви, че вече е получил подкрепа от управляващите от ГЕРБ за законопроекта за промени в Закона за хазарта - от министрите на спорта и финансите Красен Кралев и Владислав Горанов, и от премиера Бойко Борисов, предаде БТА.

"Очаквам пълна подкрепа в Народното събрание в пленарна зала. След като ГЕРБ препотвърди, че ще подкрепи този закон, разчитам, че г-жа Корнелия Нинова, която юли месец 2018 г. обеща да подкрепи такива промени в Закона за хазарта, да не се отметне от думите си. Така че, в случай, че "Обединени патриоти", ГЕРБ и БСП подкрепят този закон, той ще мине в зала, каза още той.

Валери Симеонов и група депутати от НФСБ внесоха вчера в Народното събрание проект за промени в Закона за хазарта, с който се предлага забрана за извършване на лотарийни игри от частни фирми. 

"В момента предложих един още по-съвършен вариант, в който вкарвам идеите от предния закон", поясни той.

"На първо място предлагам забраната за извършване на лотарийни игри от частни фирми. Редно е това да бъде държавен монопол, както е в много държави от ЕС. Тогава е гарантирано, че част от печалбите, ще отиват в спортен тотализатор и за спортни цели. За здравето на нацията. Нещо, което в момента не е факт. Частните организатори на лотарийни игри нямат никакви задължения по досега действащите сервилни за тях закони", каза още Симеонов. По думите му законопроектът ще даде много сериозен тласък на спорта в България.

"Втората идея ви е добре позната. Тя е още от предния законопроект. Това е продажбата на всякакви талони, билети и други средства за организиране на лотарийни игри да се извършва само в лицензирани обекти. Желанието е да се ограничи масовата продажба навсякъде", уточни още Симеонов

"Третото, което вкарваме в този закон е ограничението на продажба на лотарийни билети, талони и прочее в радиус по-малко от 300 метра от учебни заведения, детски градини, университети. Останалата част от закона регламентира етапите, през които трябва да бъде реализирано прекратяването на лицензите на тези фирми, които в момента имат такива и гарантирането на изплащането на печалбите", обясни още Симеонов.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).