Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Валя Балканска обидена на Джордж Клуни
Автор: Екип Varna24.bg 10:40 / 03.10.2019Коментари (4)1318
©
Не ми се извиниха, че взеха изпълнението ми на "Излел е Дельо хайдутин" Валя Балканска е силно разочарована от Холивуд и в частност от Джордж Клуни. Космическата певица четири години чака телефонно обаждане, за да получи извинение. Но до ден днешен такова няма.

През 2015 г. стана ясно, че песента "Излел е Дельо хайдутин" попадна в саундтрака на касовата холивудска продукция "Утреландия" без нейно знание. "Утреландия" (на английски - Tomorrowland) е американски филм на режисьора Брад Бърд. В главните роли са носителят на "Оскар" Джордж Клуни и Брит Робъртсън, а Хю Лори, познат у нас повече като доктор Хаус от едноименния сериал, е в ролята на злодея. Точно при представянето на филма стана ясно, че "Излел е Дельо хайдутин" звучи с нов аранжимент във филма.

"Толкова години минаха, а никой не ме потърси. Да кажете едно "извинявайте". Никой не се сети за мен. Да Ви кажа не съм изненадана, такава е човешката психология. Хората са активни, когато вземат нещо, но не и когато трябва да върнат. Да сме живи и здрави", коментира пред "България Днес" Балканска, като в гласа й се усещаше разочарование.

"Много народ я изпя, много я откраднаха, но съм доволна, че българска песен покори земята и небето", обича да казва родопската изпълнителка. Джордж Клуни Това не е първият случай, в който "Излел е Дельо хайдутин" озвучава чуждестранен филм, без да е искано съгласието на Валя Балканска. Преди десетина години песента беше включена в американски филм за войната в Афганистан. През 1977 г. песента е включена в златната плоча на американските космически апарати "Вояджър 1" и "Вояджър 2" като музикално послание от Земята към далечния Космос. Известността на певицата расте, след като песента прозвучава и в тв предаването "Космос" на американския астроном Карл Сейгън.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.10.2019 г.
0
 
 
Production Brad Bird - Director/Producer/Screenplay Damon Lindelof - Producer Jeffrey Chernov - Producer Damon Lindelof - Screenplay Damon Lindelof - Story Brad Bird - Story Jeff Jensen - Story Michael Giacchino - Music Това е творческият колектив. Творците, вкл. актьорите, продават услугите си на продуцента на основание на договор. Този договор урежда ангажименти, вкл. авторски и сродни права, вкл. бъдещи доходи, отчисления и т.н. Набелязали са за "жертва" Клуни, но адресът е сбъркан.
+2
 
 
Вината е на този, който е подбирал музиката за филма. Джордж Клуни едва ли е бил в час.
Aнонимен
на 03.10.2019 г.
+1
 
 
Полезна информация и е добре да се знае, че на Запад също крадат наша интелектуална собственост и не се уреждат авторските права. Заради едната коректност обаче, редна е да се изтъкне, че тази песен в съвременния и вариант е на Надежда Хвойнева, а Балканска просто я е заела още във времето, в което никой у нас дори не е подозирал за съществуването на авторско и сродни права.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: