Ванга в предишния си живот е била дъщеря на фараонка! Руски и турски медии пускат лъжи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:42 / 31.05.2019
2201
Предсказание, че ще избухне Трета световна война на пророчицата Ванга няма. Непоказван досега запис разкрива на бял свят точно думите й. В лентата на сценариста Стоян Петров се чуват ясно думите на Вангелия, че ще има мир.

Години наред най-вече руски и турски медии няколко пъти разпространяват митично предсказание на пророчицата, че ще избухне война.

"Третата световна война ке почне от Сирия." Точно тези думи излязоха преди две години и в няколко английски издания, разказвайки кога как Ванга прави предсказанията си.

"Ванга никога не е казвала, че ще има Трета световна война или че Рим ще стане столица на халифата." Това потвърди и писателката Жени Костадинова, автор на пет книги за Ванга.

"Тя никога не е прогнозирала по години. Тези нейни "пророчества", започващи от 2000 г. и стигащи до 5000 г., тръгнат от сайта на РИА "Новости" преди 6-7 години. Наскоро един турски блог си ги доизмисли и подмени, а в ерата на интернет всеки говори всякакви небивалици. Хората да бъдат внимателни, като четат такива "новини". Ванга е удобна чрез нея да се внушават всевъзможни послания", казва още Жени Костадинова.

Макар да опровергава пророчеството за Трета световна война, новият филм "Човек и феномен" разказва и за други нейни предсказания.

Филмът ясно показва, че Ванга говори за Париж и катедралата Нотр Дам, но не и за изпепеляващ пожар.

Нотр Дам за нея обаче е сакрално място, може би най-важното на света. Цял живот е искала да отиде там, но Държавна сигурност не я пуска да излезе от България. Пред художника Любен Диманов пророчицата разказва как в предишния си живот е била дъщеря на фараонка и как духът на майка й от този живот я вика в Париж, за да се срещнат, пише "България Днес".

Режисьорът на филма Стоян Петров е горд, че е снимал и е получил автентични записи от нейни близки хора в Петрич. Вдъхновител на филма пък се оказва известният руски политик и шахматист Кирсан Илюмжинов, който навремето се среща с Ванга в Рупите и получава ценни напътствия от нея.

Това е вече вторият филм, който излиза тази година за Ванга, а се снимат в момента още няколко, както руски сериал, така и български филм. Според фондация "Ванга" големият брой ленти за нея изкривяват личността й. Така например в началото на годината руска продукция я обяви за милионерка, поставяйки въпроса къде са изчезнали нейните пари, в размер на 25 милиона долара по времето на комунизма.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).