Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ваня Караганева отговори на обвиненията
Автор: Екип Varna24.bg 17:32 / 01.12.2021Коментари (4)867
©
"Заседанието на Съвета на директорите (СД) на "Държавна Консолидационна Компания“ ЕАД, за което е съставен Протокол №989 от 29.11.2021 г., е проведено в състав трима от петима членове на Съвета на директорите. Заседанието е проведено в нарушение на Търговския закон, Устава на Дружеството и Правилата за работа на Съвета на директорите, тъй като не е изготвена и връчена покана до всички, с която да бъдат уведомени за деня, часа, мястото и дневния ред за провеждане на заседанието.

Понастоящем вписването на промяната в Търговския регистър относно освобождаването ми като изпълнителен директор, инициирано от тези представители в Съвета на директорите, не е преминало като процедура в Агенцията по вписванията. Дадени са указания на вносителите да представят доказателства за редовно свикване на заседанието".

Това се казва в позиция на Ваня Караганева, изпратена до медиите, след като в понеделник стана ясно, че тя е освободена от длъжността изпълнителен директор на ДКК заради редица нарушения.

В позицията Карагенова обяснява, че в продължение на години юридически услуги на ДКК са предоставяни от търговското дружество "КейсПро“ ООД вместо от адвокатско дружество, което е в нарушение на Закона за адвокатурата и договори по редица множество дела са сключени само с един адвокат – Александър Андонов Бояджиев, свързан с търговското дружество "КейсПро“ ООД. Според отстранената директорка по тези договори са платени огромни суми.

Поради възникнали съмнения Караганева е взела решение за прекратяване на правомощията за процесуално представителство.

"По отношение на твърдението, че съм подписала еднолично извънсъдебна спогодба с Дунарит АД, с материален интерес 50 милиона лева.

Извънсъдебна спогодба не е подписвана. На финален етап е споразумение, което предстои да се подпише между ДКК и "Дунарит“ АД, което следва да разреши окончателно спора между страните", се казва още в позицията.

Караганева добавя, че "обслужващата банка е била в техническа невъзможност да обезпечи системата за двоен подпис и начина на представителство, предвиден в Търговския регистър, което наложило миграция към друга банка".

"Прехвърлените средства са в рамките на размер, необходим за покриване на оперативни разходи на дружеството и в рамките на размера, гарантиран от Закона за гарантиране на влоговете в банките", пише още тя.

Караганева оспорва и твърдението, че към момента на назначаването ѝ за изпълнителен директор на ДКК е имала друго трудово-правно отношение.

Както по-рано беше съобщено, Ваня Караганева на 29 ноември беше отстранена от поста си с решение на трима от членовете на Съвета на директорите на ДКК.

От своя страна министърката на икономиката Даниела Везиева обяви, че заради това решение тези трима членове на Съвета на директорите ще бъдат уволнени.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.12.2021 г.
0
 
 
Всичко е За Лични Интереси и Облаги от Ваня и Кирил Петков,Асен Василев
Aнонимен
на 01.12.2021 г.
Aнонимен
на 01.12.2021 г.
0
 
 
Лапачи на Големи Заплати и Лични Облаги Ваня Караганева, Кирил Петков, Асен Василев вие сте същите Измекяри.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: