Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Варна приема 4 заседания на българското председателство на Съвета на ЕС
Автор: Екип Varna24.bg 08:19 / 15.06.2017Коментари (0)2357
©
Варна ще бъде домакин на 4 срещи на високо равнище по време на председателството на България на Съвета наЕС през 2018 г., обяви ресорният министър Лиляна Павлова, която участва в пресконференция, заедно с кмета Иван Портних, с министъра на младежта и спорта Красен Кралев и областния управител Стоян Пасев.

Тази среща е в контекста на посещението на еврокомисар Тибор Наврачич - с ресори образование, култура, спорт и младежки политики, който идва във Варна по повод титлата Европейска младежка столица, поясни кметът. "През 2018 г. ще имаме изключително много възможности да презентираме Варна на високо ниво, което е голям шанс за града ни", каза Иван Портних.

Първата среща във Варна от календара на Българското председателство ще е на министрите с ресор туризъм на страните-членки на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС). Събитието, насрочено за 14 юни 2018 г., се организира от Министерството на туризма и в него ще участват 15 министри, посочи министър Павлова.

Неформално заседание на Работната група "Конкурентноспособност и растеж" се планира в морската ни столица на 8 юни 2018 г. На него ще присъстват всички държави-членки на ЕС, очакват се над 80 експерти.

"По време на заседанието ще се обсъжда и темата за единния цифров пазар като част от ресора на бъдещия еврокомисар на България - г-жа Мария Габриел", каза още министър Павлова.

"Тъй като в морската ни столица има още една инициатива - "Варна - град на знанието", именно в нея на 7-8-и юни 2018 г. ще се проведе Комитетът по образование. Той е организиран съвместно с Европейската комисия", допълни Павлова. Въпросите, които ще бъдат поставени, обхващат всички равнища на образование и обучение - от образованието в ранна детска възраст до висшето образование и ученето за възрастни.

Третово важно събитие, което ще е във Варна, е насрочено за 4-5-и юни 2018 г. Тогава ще се проведе неформалното заседание на Комитета по търговска политика, а Министестерството на отбраната организира специално обучение по морска сигурност. В него ще участват 70 експерти, ще се проведе във Военноморското училище и също е под егидата на Българското председателство.

"Паралелно с това България има културна програма, която се провежда по време на формалните и неформалните съвети в Брюксел и София. Това, което предвиждаме, е Министерството за Българското председателство да отвори една грантова схема за всички общини на стойност 300 000 лв. Общините ще могат да кандидатстват със своите партньори и неправителствени организации за проекти под егидата на председатеството, насочени към популяризиране на държавата и към културното наследство", обясни министър Павлова.

На 12 август във Варна ще се съберат младежките посланици на България в председателството - артисти, спортисти, тук ще е Кристиян Костов, Павел и Венци Венц, ще бъде интересно събитие, заяви министър Красен Кралев. Той представи накратко приоритетите на министерството , свързани с първото полугодие на 2018 г. - борба с допинг, насърчаване на европейските ценности чрез спорт, спорт за всички - една тема, която ще бъде дискутирана на межуднародна конференция, мир, сигурност и приобщаващи общества, европейски корпус за солидарност, младите хора в изпълнение на дневния ред за развитие - за целта ще се проучват възможностите как те могат да бъдат двигател за развитие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: