Варна с два обекта в битката за "Сграда на годината" 2014

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:44 / 11.11.2014
688
Варна участва с два обекта в националния конкурс "Сграда на годината 2014", научи Varna24.bg.

В категорията "Социална инфраструктура - детски градини, защитени жилища" претендент е откритата наскоро във Варна целодневна детска градина "Жирафче". Инвеститор в обекта е Община Варна, а изпълнител - "Планекс". Една от екстрите на модерната забавачница е фоайето. То е проектирано да се ползва като вътрешна детска площадка (зона за игра) с регулируема естествена вентилация и ослънчаване.

ЖК "Акварел" 2 е с номинация в категорията "Жилищни сгради или комплекси". Инвестицията е на "Пи Ел Ейч Инвест", а изпълнител - отново "Планекс". Сградата се намира в кв."Бриз". В план наподобява чайка, ориентирана в посока към морето.

Победителите в отделните категории, както и носителят на приза "Сграда на годината 2014", ще бъдат определени от жури от изявени български и международни професионалисти в областта на архитектурата, инвестициите, градоустройството, консултантските услуги и бизнеса. Критериите при избора са цялостното представяне на сградата, вътрешната и външната архитектура, строителството, конструкцията, разположението, ползата за обществото, влиянието върху околната среда, интериорът и дизайнът.

Основната цел на конкурса е да отличи най-добрите постижения в областта на архитектурата, строителството и инвестициите. В него могат да участват всички реализирани в страната сгради, получили разрешение за ползване в периода от 1 ноември 2013 до 31 октомври 2014 г. За всяка кандидатура се заплаща регистрационна такса от 600 лв. без ДДС.

От 1 до 9 декември 2014 г. ще се проведе онлайн гласуване на сайта на конкурса за определяне на "Сграда на публиката 2014".

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
17-годишния Мариян от Смолян има нужда от нашата помощ, лекува се...
Борисов от Русе: Докато сме ГЕРБ и аз, ние няма да пратим войник ...
Специализиран екип от ВМС беше активиран заради дрон, открит в ра...
Националният "Поход за Семейството" ще се проведе в София, Пловди...
"Ел Би Булгарикум" с ново ръководство
Борисов: Оставих милиарди левове, сега парите ги няма


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).