Варненци се жалват на Мая Манолова от "синята зона", градския транспорт и ЧСИ

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
12:08 / 14.08.2018
4206
Фоайето пред заседателната зала на Областна администрация във Варна се изпълни с хора, дошли да се жалват по различни проблеми на омбудсмана Мая Манолова във Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Майка с малко детенце, болно от муковисцидоза, потърси съдействие от Манолова за лечението на детето и настаняване в общинско жилище. Жена с множествена склероза пък се жалва от липсата на инвалидно паркомясто пред дома и на ул. "27 юли“ в обхвата на "синята зона". Мъж в неравностойно положение пък се оплака на омбудсмана от липсата на добри условия в интегрирания градски транспорт на Варна, както и от факта, че с ремонтите във Варна и промяната на маршрута на някои автобуси, хората с увреждания са лишени от възможността да стигнат до УМБАЛ "СВ. Марина“, с което на практика са лишени от здравеопазване на този етап.

На опашката от чакащи се подреди и семейство, на което частен съдебен изпълнител е продал жилището на безценица, докато текат оспорвания и съдебни процедури.

Други пък се жалваха на Мая Манолова от проблеми при плащането на данъци и намесата на частни съдебни изпълнители.

В 12.30 часа общественият защитник ще посети палатката на майките на деца с увреждания, част от протестната мрежа "Системата ни убива!“.

В 13.00 часа в Карин дом Мая Манолова ще се срещне с представители на хората с увреждания, с които ще обсъди техни проблеми и законодателните инициативи за подкрепа на хората в неравностойно положение. 

Георги Станчев и Лилия Пенчева, която е в Управителния съвет на Дружеството на инвалидите споделиха за Varna24.bg проблемите, с които са дошли при Манолова.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).