Варненци сменят служителите на ИАРА, които не искат да се местят край морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:59 / 09.05.2012
1002
Преместването във Варна на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ все още не е сигурно. Бургас също има желание да приеме ръководството на агенцията, а крайното решение ще бъде взето от Министерски съвет. Това заяви за Дарик Драгомир Господинов, изпълнителен директор на ИАРА.

Като част от предварителните проучвания, в понеделник шефът на рибарската агенция е извършил оглед на сградите във Варна, които от Областна управа са предложили за преместването. От предложените 9 сгради само 3 отговарят като капацитет. Сред тях са бившата сграда на ГУСВ на ул. "Радост" в кв. Трошево и имот край ЖП Гарата, където преди време се е помещавало управлението на железниците. И двете здания обаче се нуждаят от сериозен ремонт, посочи Господинов.

Вчера шефът на рибарската инспекция е имал срещи и в Бургас с кмета и областния управител. Местните управници са заявили желанието на южния град да приюти централното управление на агенцията.

Засега само седемте души от ръководния състав са дали съгласие да бъдат евентуално преместени край морето. За останалите близо 100 служители на ИАРА в София Драгомир Господинов заяви: "Тези, които искат да се развиват професионално, ще последват агенцията. Тези, които не желаят, ще бъдат обезщетени и освободени. На тяхно място ще бъдат назначени хора от Варна, които ще бъдат назначени след провеждане на конкурс".

По въпроса с преместването на ИАРА е сформирана работна група към Министерството на земеделието и храните. Ще бъдат обсъдени всички варианти, ще бъде направена и финансово-икономическа обосновка, като анализът ще бъде предоставен на Кабинета. Министрите ще имат крайната дума за това дали агенцията ще бъде преместена и къде, поясни Господинов.

Шефът на рибарската агенция е във Варна за участие в работна среща с представители на Европейската комисия, шефовете на рибарството в Румъния, както и представители на Гранична полиция на двете държави и варненски браншови организации. Обсъждат се правилата, условията за риболов и опазване на рибните ресурси в Черно море.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проверките за нелоялни практики при организираните туристически п...
Газов мегапроект застрашава Черно море
Бизнесмен: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
"Булгартрансгаз": Финализирана е успешно най-важната обществена п...
Назначиха извънредна проверка по случая с починалото 5-годишно де...
Финансистът и икономист д-р Войнов каза какво трябва да направим ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).