Варненец получи колет с диаманти, конфискуваха ги

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
15:37 / 03.09.2011
6750
Курирерска пратка с 4 диаманта, адресирана до варненец, беше задържана на летище София, съобщиха от Агенция "Митници". Пратката пристигнала от Израел. Варненецът обяснил на разследващите, че наистина си поръчал диамантите, но не очаквал, че ще му бъдат доставени по този начин.

Пратката е декларирана като съдържаща документи, но въпреки невинното описание е селектирана по метода "анализ на риска" за проверка. При нея става ясно, че между страниците на изпращания търговски каталог са залепени 3 найлонови пликчета, в които са укрити общо 4 скъпоценни камъка, описани в сертификатите към тях като диаманти. Всяка от скъпоценностите е с приблизително тегло 0,5 карата. Извършена е експертиза, която е установила, че камъните са "естествени диаманти", с общо тегло 2,1 карата и приблизителна стойност 3370 щатски долара, а камъните са конфискувани в полза на държавата.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
Рестрикциите по гръцките пътища: Ще се разделите с 1500 евро и кн...
Резултатите при 77,87% обработени протоколи от ЦИК са ясни - има ...
Прокуратурата с информация колко са изборните нарушения
Бойко Борисов: После се чудят защо сме първи! То е страшна работа...
Юрий Асланов: Днешният парламент, произведен от вчерашния резулта...
Изборите в Кьолн: Списъците били объркващи и сложни, а това забав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).