Варненецът Влад Тенев е сред лидерите на бъдещето на "Тайм"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:34 / 18.02.2021
908
Изпълнителният директор на "Robinhood“ Влад Тенев, който беше в центъра на историята за атаката на “Уолстрийт" от потребители на "Reddit“, е включен в списъка на списание "Тайм“ на “лидерите на бъдещето".

Заедно с него в списъка влизат и лидерът на белоруската опозиция Светлана Тихановская и помощникът на американския президент Джо Байдън по националната сигурност Джейк Съливан. Списъкът е публикуван в сряда на уебсайта на вестника, съобщава ТАСС, цитирани от БГНЕС.

Приложението за игра за борсата "Robinhood“, собственост на едноименната компания под ръководството на 33-годишния Владимир Тенев, бизнесмен от българо-американски произход, се превърна в една от основните платформи за атака на ползвателите на "Reddit“ срещу Уолстрийт. Решението за ограничаване на потребителските операции в приложението спомогна за намаляване на нестабилността на борсата, но предизвика вълна от критики срещу Тенев.

Тихановская е единственият представител на постсъветското пространство в този списък. Общо традиционно участват 100 души. В допълнение към политическите и социалните лидери това са художници, новатори, хора, чиято дейност списанието нарича "феномен“. Представители на САЩ преобладават във всички категории, списъкът на лидерите малко или много се отличава с националното разнообразие.

Кратка бележка – представянето на Тихановская е написано от лидера на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо, който до голяма степен е загубил позицията си. През 2019 г. той също участва в този списък.

Съливан, който пое поста асистент по националната сигурност в Белия дом, е само на 44 години. Преди това е работил в държавния апарат по време на президентството на Барак Обама.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).