Варненски малчугани изпратиха най-много приказки за детски конкурс

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:35 / 27.06.2018
1167
Близо 300 приказки, изпратени от 31 населени места, участваха във второто издание на конкурса за авторски детски приказки на издателство "Дъбови листа".

Всеки от авторите на отличените 25 приказки, които ще бъдат включени в сборник, събиращ златните приказки на децата в България, ще трябва да посочи този, който го е окуражил в четенето и писането.

Така тази година, всяка от златните приказки ще донесе две признания – на своя талантлив автор и на човека, който е повярвал в таланта му и го е окуражил да твори, обясни инициаторът на конкурса, издателката Нуша Роянова.

Средната възраст на участниците е 10 години и три месеца, съобщават организаторите. Най-малкият участник е на четири години, а авторите в горната граница на конкурса – 18 години, са петима. Най-активни са авторите на възраст между 9 и 11 години.

Най-голям брой приказки са изпратени от Варна, София, Бургас, Гара Елин Пелин, Карнобат, Пловдив, Казанлък, Търговище, като Добрич и Шумен са еднакъв брой изпратени творби.

Основните теми, които вълнуват децата са приятелството, щастието, семейството, любовта, приятелите, пътешествията и вълшебствата.

Главните герои са както обикновени хора, така и приказни създания, червейчета, пеперуди, дори мъжки анаконд, какъвто е случаят на анакондата Васил, спасила бъдещето на своя свят.

Пълният списък на отличените приказки и техните автори, може да видите тук.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).