Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Варненският делфинариум търпял загуби след забраната за влизането на коли в Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 09:29 / 19.09.2013Коментари (12)6548
©
Община Бургас е опитала да примами на своя територия единствения у нас делфинариум, собственост на "Феста холдинг". От 29 г. атракционът, разположен в северната част на варненската Морска градина, е емблема на града. Да видят представленията на петте делфина годишно идват по 170 000 души.

"В Бургас ни предложиха 20 дка терен с отлична прилежаща инфраструктура. Отказахме, но във Варна търпим загуби от отлива на индивидуални туристи, след като в парка бе забранено влизането с коли и бяха поставени КПП-та. Полицаите, които ги обслужват, не знаят чужди езици и връщат клиентите без никакви обяснения. Автобусите с организирани групи пък спират направо на пътя за Златни пясъци", обяви шефът на "Феста Делфинариум Варна" Васил Василев по време на първия обществен съвет при областния управител Иван Великов.

Темата бе съдбата на Морската градина и в частност на северната й част - местността "Салтанат". Бариерите там седят и в момента, въпреки че през юли т.г. административният съд отмени заповед на бившия вече кмет Кирил Йорданов за поставянето им. Новият градоначалник Иван Портних /ГЕРБ/ готви своя заповед, която да издържи оспорване в съда. Възложена е и подготовка на подробен устройствен план, без който край парка няма как да бъдат построени нужните буферни паркинги, обясни главният архитект на Варна Петър Йорданов.

От ограничителната мярка страдат живеещите и работещи в зоната над 8000 души. Около 1200 човека може да загубят работата си заради липсата на оборот, казаха собственици на заведения в "Салтанат". 84% от собствеността на терените там е частна, застроени през годините са близо 90 000 кв. м, за които са нужни 140 дка за паркинги, изчислиха екоактивисти от "Варна диша". Те алармираха, че местността вече прилича на квартал, а не на парк, както е вписана в Общия устройствен план на Варна.

Източник: в. "Труд"




Още по темата: общо новини по темата: 206
29.09.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
09.02.2021 »
31.01.2021 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.09.2013 г.
0
 
 
То никой не ходи на този тъп делфинариум !
0
 
 
То пък всеки ден се "пука по шевовете" Делфинариума...На 200 метра в квартал Чайка и пред самият Делфинариум има удобен паркинг...Който иска да го посети и пеша ще отиде...БИЗНЕСА търпи загуби от Забраната,не Делфинариума...И то определени фирми търпят загуба.ПЪЛНАТА забрана за коли и бусове изобщо не трябва да се коментира.Това е парк,символ и то единствен останал във Варна.Всички кръчми,чалготеки да се сринат до основи трябва...Морската градина заприлича на Капалъ чарши,а не на парк!!!
0
 
 
НЕ на делфинариума! Това е бавна и мъчителна смърт за биологичен вид, който е много по-интелигентен от 80% от населението на града и никому не е направил нищо лощо!
0
 
 
турсят под вола телето....устроиствен план?????на тези хора маи патките са им изили мозука.....града ни от години е без устриствен план.....морската градина да не е луната?????освен това има статут на парк.някуде да сте вийдали в паркове изградени паркинги???нали все се сравняваме с "другия свят"?????ще ви дам елементарен пример:заоологическата градина в мадрид е разполойена на 40 000 хектара земя,честно казано не видях там хората да се ражойдат мейду йивотните с коли.....целият град е една градина.много паркове,разполойени на огромни терени,нооооо се ражойдаш,а не возиш,ако искаш.няма коли,няма колела.вирвиш с часове.феста холдихг да си гледат работата както трябва!!!вместо да се чудят зад коя простотия да се скрият и застанат,да организират ремонт,за да стегнат и реновират сградата!!!!!след като са поели ангайимент,тои не е само финансов бизнес интерес,тои е моралем грайдански пред цялото общество,както кум грайданите в града ни ,така и кум цялата страна.....да си изровят пурвоначалния проект на сградата,които така и не се довурши.т.е.цялостното завуршване на сградата не е реализирано до краи през годините.в плана на сградата е залойен огромен вуншен басеин за които е предвиден терен,с цел йивотните,по=голямата част от годината да са навун,а не затворени вутре.представленията да се правят навун,а не вутре.вутрешния басеин е за наи-студените месеци през годината.....хаиде да не се правят на разсеяни,че ми писна от циганиииии.....ще ви кайа и друго,.....в изграйдането на сградата са участвали уйасно много хора.изгради се под шапката на ДФ" ЛАЗУР".всичи предприятия,които обхващаше тази фирма имаха работници и слуйители,всички участвахме в застрояването на ДЕЛФИНАРИУМА и знаем наи-добре!!!!!АКО ТОЗИ НОВОИЗЛИУПИЛ СЕ КМЕТ СИ ПОМИСЛИ САМО,А СЛЕД ТОВА ДОПУСНЕ ТОЗИ ТУПИЗУМ,СХТЕ БУДЕ ЛИНЦХУВАН С НАЦХАЛНА СКОРОСТ ПОСОКА СОФИЯ!!!!!
Aнонимен
на 19.09.2013 г.
0
 
 
Бургазлии вече направиха подписка срещу изграждане на делфинариум!!!Връх на простотията !!!!
Aнонимен
на 19.09.2013 г.
0
 
 
Ами тия 8000 малко ще повървят! Ай сиктир!
0
 
 
че преди 3-4 години преди да почнат да се пускат как не са били на загуба ?
0
 
 
това е лъжа, поне мен не са ме спрели, нито са ме върнали! когато кажеш, че си за делфинариума те пускат, но много добре знаят часовете на представленията и няма как да ги излъжеш!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: