Васил Василев: Колкото повече пари се наливат в интеграция на ромите, толкова повече проблемите се задълбочават

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
16:56 / 19.04.2016
1140
Афишираните прояви на насилие над роми целят да осуетят опитите да се забранят бурките. Това каза за "Фокус" Васил Василев, председател на Общобългарския комитет "Васил Левски". 

По думите му правителството не взема отношение по въпроса, докато подстрекателите да се носят бурки провокират именно тези вълнения.

"Ако преди 5-6 години първото правителство на Бойко Борисов беше взело мерките, сега нямаше да се озовем в тази задънена улица. Проблемите, за които говорим, не са свързани само с бурките, те са върхът на айсберга. Проблемите са престъпността, наркоманията, безконтролната раждаемост, неграмотността, лумпенизартането на циганските общности. За да вървим по-нататък трябва да видим какви са причините и основната причина е безразсъдството и бездействието на българските правителства през последните 20 години", допълни той. 

Васил Василев коментира още, че колкото повече пари се наливат в интеграция, толкова повече проблемът се задълбочава. Основната причина, според него, е това, че партиите използват мизерията на тези хора като основен ресурс за изборна търговия и е в техен интерес това население да е неграмотно и бедно, за да бъде манипулирано.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).