Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Важно е българският военнослужещ да се чувства мотивиран, удовлетворен и амбициран, каза военният ни министър
Автор: Екип Varna24.bg 16:15 / 30.04.2024Коментари (0)1213
©
Достойното участие на български военнослужещи в мисии и операции на НАТО и Европейския съюз направи България желан партньор в съвместните подготовки и учения, изключително необходими в условията на военни действия, кризи и несигурност. Това каза министърът на отбраната Атанас Запрянов днес, 4 май, в приветствието си към българските военнослужещи, които участват в мисии и операции на Алианса и ЕС.

Министър Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Красимир Кънев поздравиха чрез видеоконферентна връзка националните командири на българските военни контингенти, участващи в операции и мисии в Босна и Херцеговина, Косово и Ирак по повод 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Министърът на отбраната благодари на военнослужещите за професионализма, отговорността и високия дух, с които укрепват и издигат авторитета на въоръжените ни сили в настоящата сложна международна обстановка. "За мен е много важно българският военнослужещ да се чувства мотивиран, удовлетворен и амбициран. Това може да се постигне действително с последователни усилия за повишаване на неговия социален статус, с обезпечаване с модерно въоръжение и екипировка и създаване на адекватни условия за обучение и подготовка“, заяви той и припомни предприетите до момента действия. Той увери, че в периода на мандата на служебното правителство няма да спре работата по придвижването на важните за Българската армия модернизационни проекти, които са част от утвърдената от Народното събрание Програма за инвестиции до 2032 г.

Министърът на отбраната пожела на българските военнослужещи спокойни празници, здраве, вяра, енергия и оптимизъм. "Очакваме да се завърнете живи и здрави, натрупали нов опит и самочувствие. Нека любовта към Родината Ви дава сили и Свети Георги Ви закриля в трудните моменти“, обърна се към националните командири министър Запрянов.

"Високо ценим, че представлявате България и Българската армия по най-добрия начин, отстоявате националните интереси, утвърждавате доброто

име на българския военнослужещ зад граница“, приветства началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов българските контингенти зад граница по случай предстоящия празник. Той подчерта факта, че страната ни от 20 години принадлежи към евроатлантическото семейство и от 17 години е член на Европейския съюз. "През цялото това време военнослужещите подпомагат реализирането на външнополитическите приоритети на държавата, служат отговорно за запазване на мира и сигурността в районите на действие и са "дипломати“ на страната ни по един човечен, добронамерен и работещ начин – чрез отличната си комуникация с местните хора и взаимодействието си с местната власт“, отбеляза началникът на отбраната.

Адмирал Ефтимов бе категоричен, че за тези години много български офицери, сержанти и войници са натрупали сериозен опит от участие в задгранични мисии, изградили са пълно доверие със съюзниците и са дали своя принос за колективната сигурност. В навечерието на деня на храбростта и празника на Българската армия началникът на отбраната отправи своите поздравления към военнослужещите, участващи в мисии и операции на НАТО и Европейския съюз за високия дух и мотивацията при изпълнение на задачите. "Гордеем се с вас“, заключи адмирал Ефтимов. Военнослужещите бяха поздравени и от командира на Съвместното командване на силите генерал-майор Красимир Кънев.

 

Националните командири на българските контингенти зад граница докладваха, че обстановката по сигурността в зоните на операциите е относително спокойна и стабилна, а военнослужещите изпълняват задачите си съгласно стандартните оперативни процедури. Те изказаха благодарност към политическото и военното ръководство на Министерството на отбраната за полаганите усилия за ресурсно осигуряване на контингентите ни при изпълнението на задачите им зад граница. Във видеоконферентната връзка участваха полковник Александър Алексиев, национален командир на най-многобройния ни контингент зад граница, който участва в операцията на ЕС "Алтеа“ в Босна и Херцеговина, подполковник Захари Димов - национален командир на контингента, участващ в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово-KFOR и помощник-националният командир майор Светлин Симеонов, който е и командир на националния поддържащ елемент в щаба на Регионално командване "Запад“ на КFOR, и подполковник Галин Добрев - национален командир на контингента в небойната операция на НАТО в Ирак .

Към момента над 140 военнослужещи от Въоръжените сили на Република България участват в 4 операции на НАТО и 5 операции на Европейския съюз, като изпълняват достойно своите съюзнически задължения в колективната система за сигурност и дават приноса си за утвърждаване на високия авторитет, който нашата страна и Българската армия имат сред коалиционните партньори в международните организации.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Шеф Токев хванат да шофира пиян
Стрелба по Роберт Фицо
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: