Важно за българите, които са си купили Galaxy Note7

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:01 / 13.10.2016
685
Комисията за защита на потребителите (КЗП) е влязла в контакт с дистрибутора за България на Samsung и той е поел ангажимент да съдейства коректно в случай, че български граждани разполагат с мобилното устройство Galaxy Note7. Това съобщи председателят Димитър Маргаритов в предаването "Нашият ден" по БНР.

"Имаме уверението на дистрибутора на марката за България, че закупилите това устройство ще могат да го върнат и да си получат обратно парите", заяви Маргаритов. 

Той препоръча, ако някой разполага с такъв телефон, веднага да го изключи и да преустанови употребата му, за да не се създават рискове от възникване на инциденти.

Наскоро стана ясно, че компанията преустановява производството и дистрибуцията на най-новия си модел Galaxy Note7 след получени над 35 сигнала за инциденти с него. Риск създава батерията, която прегрява и това води до "самовзривяване" на апарата.

По информация от производителя и от дистрибутора в България този модел устройство не е пускан в официална продажба на българския пазар. 

"Все пак трябва да държим сметка, че е възможно български потребители да са закупили такъв апарат онлайн или ако са били в чужбина. Затова ние предприехме необходимите мерки да създадем условия и предпоставки дори и да не е закупено на нашия пазар, устройството да може да бъде върнато и потребителят първо да не е застрашен от някакви рискове и второ да си получи обратно парите", добави председателят.

Маргаритов посочи, че има и други подобни случаи, в които производители и дистрибутори по своя инициатива изтеглят от пазара опасна стока.

Комисията получава информация за това, като отправя предупреждения за рисковете и дава насоки на гражданите за реда, по който могат да си възстановят заплатените суми, в случай че са закупили въпросната стока.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Притеснителни новини от БНБ за размерите и обслужването на бързит...
Започват разпити и експертизи за причините за фаталната катастроф...
Изтеглиха Вариант 15 за матурата по български език и литература
Д-р Миндов предупреди: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков, с пълно мнози...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор, се е барикадира...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).