Важно за шофьорите! КАТ купува още камери за превишена скорост!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
14:36 / 15.03.2017
765
56 преносими камери ще бъдат закупени и ще започнат да дебнат шофьорите за превишена скорост до края на 2017 година. 3 080 000 лева за радарите ще бъдат дадени от Фонда за безопасност на движението, където се трупат събраните глоби след пътни нарушения. Това ще се случи, ако днес Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението одобри предложението за отпускане на парите за "очите", пише "Телеграф". 

Неин председател е министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. Получат ли "да" от ръководството на МВР, от КАТ ще се сдобият с 56 триноги камери до няколко месеца и те ще започнат да следят за нарушители до края на годината. Уредите са сгъваеми и ще са в куфар. Те ще бъдат вадени от пътни полицаи ежедневно и поставяни на определен участък от пътя, където да следят часове наред за превишилите скоростта. След това ще се прибират обратно в куфара и ще се транспортират до друго място. 

"Смятахме да ги поставяме в кофи за боклук, в контейнери, в рекламни коли, които не са на МВР и да снимат шофьорите без предупреждение. Това обаче няма как да се случи на този етап", признаха от Пътна полиция. 

Причината е, че сега е задължително предупреждението с пътен знак, че следва контрол на скоростта и скришното дебнене е незаконно. Така триногите камери ще снимат нарушители за скорост както всички останали 148 мобилни и 25 стационарни радари в момента - с предупреждение. 

Отделно преносимите "очи" ще разполагат и с охрана. Докато снимат, наблизо на пост ще има екип от двама пътни полицаи в патрулка. Работата им ще е да наблюдават някой да не открадне устройство, а и след края на "смяната му" да го приберат или закарат до друго място за контрол.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).