Важно за тези, които искат да си сменят личния лекар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:44 / 08.12.2022
1121
От пресслужбата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) съобщиха, че до края на декември здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар

За да се направи смяната, е необходимо да се попълни формуляр за постоянен избор и да се предостави на новоизбрания общопрактикуващ лекар. Формулярът може да се изтегли от сайта на НЗОК – www.nhif.bg – рубрика "За граждани“.

НЗОК предоставя възможност смяната на общопрактикуващ лекар да бъде направена и по електронен път. Това се осъществява в рубрика "Е - услуги“, линк "Преглед на досие от здравноосигурените лица“, "Вход с цифров сертификат“, меню "Избор на личен лекар“, като формулярът, подаван по електронен път, трябва да се подпише с електронен подпис от здравноосигуреното лице или от неговия родител/настойник чрез Персонализираната информационна система на НЗОК.

Не е необходимо здравноосигурените да уведомяват личния си лекар за смяната, тъй като това се извършва по служебен път в Районната здравноосигурителна каса.

Следващата възможност за смяна на общопрактикуващ лекар е в периода от 1 до 30 юни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).