Вдовицата Корнелия коментира катастрофата с трима убити

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
13:30 / 29.01.2017
1435
"Оставям всичко в ръцете на правосъдието. Те ще решат каква присъда да наложат на момчето, което при катастрофата на бул. "Руски" в Пловдив уби трима души". Това коментира вдовицата Корнелия Петкова. Тогава на място загинаха шофьорът Атанас Ламджиев, баща на три деца, майката на малко момиченце Виолета, по-късно от раните си в болница загина и студентка, която с племенника на Атанас е била на задната седалка на колата.

Преди дни от прокуратурата в Пловдив съобщиха, че е приключило разследването по досъдебното производство срещу 26-годишния шофьор Любомир Трайков. Експертизите са показали, че той е карал пиян и с превишена скорост, както и че Атанас Ламджиев е невинен. Имаше спекулации, че Атанас, който в този момент се прибирал от работа с още трима души, е отнел предимство. 

Освен това стана ясно, че е изтекъл законовият срок, в който 26-годишният Любомир, син на транспортния бос Младен Трайков, не може повече да остане зад решетките. Момчето е под домашен арест вече.

Корнелия Петкова коментира, че за нея най-важното е, че е било установено, че мъжът й не е отнел предимство и няма вина за кървавата драма. 

"Аз познавам добре Наско, той не би рискувал, беше перфектен шофьор, беше зад волана от 30 години. За мен най-важното е, че сега и обществото ще разбере, че той няма вина". 

Относно пускането на Любомир от ареста, Корнелия Петкова каза: "Аз простих на Любомир. Защото не може постоянно и аз, и децата ми да живеем в омраза. Това е най-страшното. Но моята прошка няма нищо общо с търсенето и доказването на истината. Очаквам от правосъдието да наложи такава присъда, каквато сметне за необходимо. Искам да благодаря на прокуратурата и на разследващите, които си свършиха навреме работата".

Както съобщихме, трагедията стана през есента. След като престоя няколко денонощния в ареста, Любомир излезе на свобода. Силен обществен натиск обаче го върна зад решетките. Корнелия публично прости на убиеца на съпруга си и заживя с мъката по нелепата смърт на бащата на децата си. Очаква се в Пловдивския съд да стартира делото срещу Любомир Трайков.



Източник: Блиц

Виж коментарите (2)

Още по темата (9):
24.04.2020 След пускането на Трайков убиеца на Милен Цветков може да не го съдят! Направо да го пускат и него
15.12.2018 2 години след трагедията на "Руски": Вижте нечовешкото огорчение, гняв и обида на вдовицата Корнелия Петкова!
16.07.2017 Жена, останала без съпруг след кървава катастрофа, с шокиращи разкрития!
04.12.2016 Прошката на Корнелия за пияния шофьор я изправи срещу две семейства
29.11.2016 Шофьорът, убил трима в Пловдив, остана в ареста, този път съдът не го
пожали!
24.11.2016 Мъжът на втората жертва от касапницата в Пловдив: Искам си съпругата!
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).