Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вече е по-ясно кой стои зад "Има такъв народ"
Автор: Екип Varna24.bg 10:53 / 18.07.2021Коментари (2)3027
©
Слави Трифонов отхвърли всякакви разговори за общ кабинет и така прецака "Демократична България“ и "Изправи се! Мутри вън!“, които очакваха да се закачат за неговия парламентарен обем и да имат значение. Ходът му е добър, тъй като е невъзможно да си представим работещ кабинет, съставен от три формации, които са несъвместими политически и естетически.

Така или иначе подобна коалиция няма парламентарно мнозинство и ще се нуждае от подкрепата поне на една от останалите т.нар. системни партии. В нежеланието на Слави да се договори с останалите партии на протеста и да поиска подкрепа, например от БСП, може да се види и някакво актьорство. Част от протеста ли е Слави наистина? Или е конструиран буфер за недоволството?! , коментира Калина Андролова в предаването "Политически НЕкоректно“.

На пресконференция "Има такъв народ“ обясниха, че сменят Никoлай Василев, защото имало атака срещу него, иначе бил великолепен експерт. Това обаче подсказва две неща: първо, че Слави ще бъде манипулируем откъм публични атаки; второ, остава въпросът, ако и следващият премиер бъде атакуван, пак ли ще го подменят под натиска на общественото мнение? Съвсем ясно е, че атаката е, защото Слави пренебрегва останалите партии на протеста.

"Не можем да заменим джипката с кабеларка“, каза Христо Иванов при Цветанка Ризова. И това сложи край на късото протестърско другарство между "Демократична България" и "Има такъв народ“. "Хората протестираха срещу този модел на еднолични решения, взети някъде извън институциите. И ето, някой се появява по телевизията и едностранно налага някакви неща. Надявам се, че става дума за грешка, а не за план“, каза Христо Иванов. Не, не е грешка, става дума за план.

Всеки морски тюлен може да ви каже базовото правило в една битка: прикривай се и се движи! До определен момент Слави правеше точно това – мълчеше за намеренията си и нарастваше. Партията на Слави е типично популистки политически проект, както много други по света, родени от критиките, че политиката се доминира от дистанцирани елити, задкулисие и олигархични интереси. Използвайки ковид кризата, Слави яхна вълната на недоволството и умората от ГЕРБ, а гласоподавателите му не се интересуваха кой дава парите за телевизията и политическата му дейност. Когато обявиш правителство обаче, всичко се изяснява.

Кабинетът на Слави е либерален и проамерикански, което изненада голяма част от избирателите му, и някак постави "Демократична България“ встрани, предвид това, че коалицията се изживява като най-ясен проводник на американското влияние. Никой не е очаквал, че Слави чисто търговски ще опита да заеме периметър от този политически терен, който е най-благодатен откъм международна подкрепа. Слави бързо разбра, че към електората трябва да се обръщаш псевдопатриотарски и антиглобалистки, на моменти дори с "вкусни“ конспиративни тези (както беше покрай коронавируса и ваксините), а в действителност – да редиш за изпълнителната власт представители на неолибералния елит.

Трябва да се отбележи, че кабинетът на Слави изглежда доста френдли към ГЕРБ и ДПС. Кабинетът също така се оказа напълно отдалечен от влиянието на Радев, което коренно променя атмосферата на бъдещите президентски избори. Не случайно докладът на Бойко Рашков срещу главния прокурор е предоставен на правосъдния министър Янаки Стоилов на 14 юли, след като стана известна структурата на кабинета на Слави и това, че няма да се търси коалиция.

Заявката на служебния кабинет за борба с Гешев цели да предложи индиректно емоция на "Демократична България“ и вариант да помислят, а не е ли по-добре да не подкрепят Трифонов и да се отива на следващи избори. Шахматът на Румен Радев продължава в посока да си осигури следващ мандат. Но, за да си добър политически лидер, освен, че трябва да имаш умствена издръжливост, трябва и да умееш да държиш егото си под контрол. Егото провали възможността на доста български политици да имат дългосрочна политическа годност. Включително егото застрашава да обърне колата и на Слави Трифонов.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоя чалгар се явява кто поредния спасител на бял кон, но уви целта е една да се оберат и изпразнят всички възможни фондове и парици. Личи си модела на триглавата ламя на Коборготси, и то не е случайно същите хора седяд зад Слави.... Не може презцялото време да ревеш срещу статуквото и да разправяш че неискаш нищо свързано с него а в същотото време да предлагаш човек на триглавия змей (бсп-дпс-ндсв) който пряко е участвал в грабенето с шепи от народа! Просто слави е една марионетка нищо повече следван от ниско интелигентни индивиди (чалгаджии)
0
 
 
Пак ли президента ви е виновен, че Слави не прави кабинет който го искат медиите.Защо да има министри от всички партии.За да си играят с него както искат ли.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: