Версия: Война за таксита зад покушението над Митьо Очите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:27 / 16.06.2016
1413
Война за влияние над таксиджийския и охранителния бизнес в Слънчев бряг най-вероятно стои зад покушението над несебърския бос Димитър Желязков - Очите. Това обясниха пред Агенция "Монитор" хора от обкръжението му, според които известният крими герой е бил поръчан от мастит шеф на дикотека в Слънчев бряг. Баровецът държал едно от най-вървежните заведения в центъра на морския курорт и също имал сериозни интереси в бизнесът с таксита и охрана в Слънчев бряг.

Смият Желязков отскоро също се бил ориентирал към овладяване на този печеливш бизнес и дори регистрирал таксиметрова компания, която била под негов контрол. С този ход обаче се намесил в играта на доскорошните тартори на жълтите коли в морския курорт - известни благоевградчани.

Според близките на Очите именно враждата, породила се покрай опитите му да завладее таксиджийския бизнес в Слънчев бряг, стоят зад покушението му. Нарушени бизнес интереси е и основната версия, по която полицията е започнала да работи след стрелбата по Очите, научи още Агенция "Монитор".

Наскоро Митьо Очите регистрирал и таксиметрова компания под свой контрол в Слънчев бряг.

Соченият за наркобос Митьо Очите стана мишена на кървав атентат тази нощ. Той е бил прострелян с 5 куршума около 21 часа в Слънчев бряг и в момента лекарите продължават да се борят за живота му. При престрелката освен Очите, куршумите са засегнали още двама души, като единият е убит. Самоличността му все още не е установена. Свидетели на разстрела обаче твърдят, че застреляният мъж е един от гардовете на Очите и се казва Александър. Според източници на Агенция "Монитор" другият мъж е тежко ранен и е приятел на Димитър Желязков, с когото той е имал среща. Той не бил гравитирал около неговата групировка, но е познат в подземния свят с псевдонима Кольо Магарето.

Инцидентът е станал в района около култовата дискотека "Айсберг", близо до ресторант. Свидетели на разстрела за станали десетки души, много от които туристи, които са се разхождали в региона, а други са били в ресторанта "4You". Ресторантът е запечатан със сигнални ленти. Взети са показания от всички, които са били вътре.

Свидетели разказаха, че секунда след жестоката пукотевица, Димитър Желязков се свлякъл на земята в локва кръв, без да помръдва. Беше тиражираха дори версията, че наркобосът е издъхнал на място. Истината обаче е, че Очите е оцелял, но все още не е ясно дали ще изкара нощта.


Виж коментарите (0)

Още по темата (113):
19.12.2022 Пак фалстарт на делото срещу Митьо Очите
22.12.2017 Делото за стрелбата по Митьо Очите не успя да стартира
21.04.2017 Пожар в ресторанта, в който простреляха Митьо Очите в Слънчев бряг
12.04.2017 Шефът на прокуратурата в Бургас: Нямам информация Митьо Очите да е стрелял във "4You"
20.01.2017 Митьо Очите отишъл да яде кюфтета във "4 you" с 30 въоръжени "дружки"
17.11.2016 Митьо Очите отново в болница заради болки в корема
Още новини от Национални новини:
Д-р Миндов предупреди: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков, с пълно мнози...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор, се е барикадира...
Лоши новини за любителите на лова
Вижте какво време ни очаква до края на седмицата
България има нов милионер от тотото


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).