Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вежди Рашидов: Не бива политиците да използват като тоалетна хартия едни доказани хора
Автор: Екип Varna24.bg 11:06 / 17.12.2022Коментари (0)844
© bTV
Остава някакъв много малък шанс за съставяне на правителство с третия мандат и ако това не се случи, отиваме за избори, което няма да е добре за българския народ. Това каза в ефира на bTV председателят на Народното събрание Вежди Рашидов.

"Ако кажа, че България върви наникъде, вероятно няма да е прилично. Не бих искал да е наникъде. Ако трябва да съм откровен, след първия мандат, след това гласуване в пленарна зала, аз смятам, че малкият шанс за съставяне на правителство остава в третия мандат. Отиваме към избори, което няма да е добре за българския народ“, обясни той.

Според Вежди Рашидов "инфантилността и липсата на адекватност на едни хора създават среда на омраза и разделение“. Той изрази също така убеждението си, че с омраза и отмъстителност не може да се управлява. Отговорността за съдбата на всеки едни български граждани е голяма и не всеки може да я носи.

"Академик Николай Денков няма да получи подкрепа за съставянето на правителство. Той е един добър човек. Един сам за себе си полезен човек. Не бива обаче политиците да използват като тоалетна хартия едни доказани хора. Въртят академика като плакат навсякъде, защото самите те нямат лице. Човек трябва да знае, докъде може да се даде и кога трябва да се откаже“, заяви още Вежди Рашидов.

Той обясни, че доброто име е локомотив, който влачи едни вагони отзад. За съжаление обаче управлението на една държава не е само едно добро име, категоричен е председателят на парламента. Зад всяко добро име политиците се опитват да прилепят много други неща – програми, отговорности, идеологии. Той беше категоричен, че перченето в Народното събрание трябва да спре.

"Много хора говориха за Шенген, но аз отново ще бъда откровен. Бях при Роберта Мецола, председател на Европейския парламент, една седмица преди гласуването. Говорихме с нея надълго и нашироко, въпреки че никой не разбра и не чу за това в България. Тя ми каза, че много се страхува от липсата на правителство у нас и това, че не можем да изберем такова. Според нея това може да обезвери и други държави“, сподели още Вежди Рашидов.

Той сподели още, че е присъствал на почти всички срещи между Бойко Борисов (в качеството му на премиер) и президента на Турция Реджеп Таип Ердоган и може да разкаже от първо лице, как са се борили българската граница да е добре опазена. Вежди Рашидов каза също така, че утре пътува за Турция със свои колеги. Голямата парламентарна делегация ще се срещне както в турския президент Ердоган, така и с външния министър Мевлют Чавушоглу.



Още по темата: общо новини по темата: 868
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: