Вицепремиерът Алексиев ще даде старт на строителството на жп участъка от Петърч до Драгоман

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:54 / 17.01.2023
905
Заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев ще даде старт на строителството на жп участъка от Петърч до Драгоман, както и на строителството на системите за сигнализация и телекомуникации на участъка Волуяк - Драгоман, съобщиха от Министерство на транспорта.

Събитието ще се проведе на 20 януари 2023 г. (петък) в гр. Сливница, от 9.30 ч.

На церемонията ще присъстват заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов, заместник-министърът на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски, областният управител на Софийска област Радослав Стойчев и генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура“ Златин Крумов.

Проектът "Строителство на железен път, контактна мрежа и съоръжения на жп участък Петърч - Драгоман, проектиране, строителство и авторски надзор на системи за сигнализация и телекомуникации на участък Волуяк - Драгоман“ е част от проекта "Модернизация на жп линия София - Драгоман - Сръбска граница, участък Волуяк - Драгоман“, който се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

Програмата на вицепремиера Христо Алексиев предвижда в 11.30 ч., посещение в град Пирот, Сърбия, където ще се срещне с министъра на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия Горан Весич. Двамата министри ще обсъдят железопътната свързаност между двете страни, повишаване капацитета на железопътната инфраструктура за обслужване на повече товарни влакове и възможността за откриване на нов железопътен граничен пункт между България и Сърбия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Голямо количество контрабандни цигари са задържани на "Капитан Ан...
Легендарен документ отива в история: Търговците вече издават елек...
Учител: Абитуриентите, които така щедро плюете днес, са продукт н...
Д-р Красимир Събев: Узряхме, че с експерименти не се прави полити...
Сливенската епархия направи своя избор, ред е на Синода
Новият президент на Северна Македония произхожда от български род...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).