Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи третата самостоятелна изложба на Фанка Борисова

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:57 / 01.12.2022
886
Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи третата самостоятелна изложба на Фанка Борисова, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Експозицията "Тя: с душата на дете и все по-цветно и усмихнато сърце“ в галерия "При кмета“ в град Перник може да бъде разгледана до 23 декември.

Фанка е на 42 години, от раждането си живее в социални институции. Рисува от 9-годишна, но не с моливи и четки, а с подръчни материали, част които сама е изработила. Сега Фанка живее в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Баня.

"Фани е огромен талант и голямо и добро сърце“, заяви вицепрезидентът в приветствието. "Картините й ни извеждат от сивото ежедневие, карат ни да забравим поне за миг проблемите и омразата, която ни разделя, и ни припомня да бъдем хора, да имаме очи за красотата около нас и да творим добро“, изтъкна Илияна Йотова. Тя благодари за гостоприемството на кмета на община Перник Станислав Владимиров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев даде казуса с "Мама и Аз" на службите
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици, вижте къде
ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, Никола Минчев коментира:...
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).