Видео мапинг шоу в полза на обществото

Автор: Харитина Агопян
Коментари (0)
10:44 / 20.12.2023
531
Видео мапингът вече се използва, за да разисква теми, важни за обществото, по красив и завладяващ начин. На тази тема в "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“ гостуваха визуалните артисти Марин Петков, основател на MP студио и творческият му директор Страхил Йорданов. Техните видео мапинг шоута вече обикалят света. Прожекции в пещери са част от експериментите на студиото. Опитваме се да придадем добавена стойност към обществото чрез нашите визуални истории, свидетелстваха Петков и Йорданов.

Последният LUNAR фестивал, организират от тях, демонстрира красив сюжет с препратки между Валери Петров и Шекспир. За младите е важно да преоткрият подобни имена, сред които са и баща и син Славейкови, отчетоха артистите. Бранденбургската врата също е осветявана 10 пъти от студиото. "Работим в 27 държави, като сега имаме шоута в Китай и Мексико. Скоро се върнахме от шоутата си в Дубай и Саудитска Арабия“.

Много искахме да направим български фестивал по подобие на тези, на които гостуваме. През 2015 г. се роди идеята ни. Миналата година успяхме да я реализираме. Липсват ни кадри – млади и интересни хора, които да се занимават с анимация у нас. Имаме стажанти от Франция и Испания - с двата от тях продължаваме да работим. Затова искахме да имаме обучителна програма по време на LUNAR, която направихме, казах още творците.

"С помощта на изкуствен интелект можем да клонираме гласа и образа на дадена личност под формата на холограма. Кандидатствахме в COP28-конференцията за климата на ООН, с идеята да стигнем до съставителни на политики и бизнеси чрез един от последните ни проекти, в които засягаме важни теми като екологията, например. Оформяме дългосрочни партньорства, а представянето протече феноменално“, отчетоха още Петков и Йорданов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди
Главчев: България остава изцяло ангажирана с отговора на НАТО, ЕС...
Дни преди новите ТЕЛК комисии: Лекари не знаят как ще работят с п...
Моторист загина след тежка катастрофа край Козлодуй
Край на прохладното време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).