Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вигенин: Държавата трябва да мисли на първо място за децата и младите семейства
Автор: Екип Varna24.bg 16:49 / 15.09.2022Коментари (0)987
"БСП поставя като един от своите ключови приоритети политиката за младите хора, която е част от голямата политика за демографията в България, за това, че България изчезва, а твърде малко се прави тази тенденция да бъде спряна. Ние успяхме да направим някои неща и предстои да направим още много“ – това заяви Кристиан Вигенин, водач на листата на коалиция "БСП за България“ на среща със симпатизанти в район "Южен“ в Пловдив.

Управлението на държавата трябва да се фокусира върху нещата, които са важни за хората и да постави на преден план реализацията им, допълни Вигенин и разясни, че програмата на социалистите предвижда редица мерки в полза на младите семейства, децата и възрастните хора. Сред важните ангажименти е осигуряването на неограничен брой безплатни инвитро процедури за младите семейства. Този проблем засяга 200 000 български семейства. В програмата на БСП е заложено втората година на майчинството да е обвързвано с минималната работна заплата, което означава, че от 1 януари догодина да продължи увеличението и да стане 850 лева.

Предвижда се еднократна помощ за второ дете от 1000 лева, а за трето – 1500 лева, като част от стимулите да се насърчат младите хора да създават семейства и да имат деца. Семействата с деца от 1 до 4 клас ще бъдат подкрепени, за да нямат финансови притеснения. За всички деца до 14 години лекарствата ще са безплатни. Семейното подоходно облагане ще бъде разширено. Младите хора до 26 г. няма да плащат данък върху дохода, така че на първата си работа ще получават повече средства.

"Има много мерки, които можем да приложим и които не струват много пари, а са въпрос на приоритети. Държавата трябва да мисли на първо място за хората. БСП се откроява на сегашния политически фон като сериозна партия, с достойни, доказали се кандидати, които искат истински да променят България“ – подчерта водачът на пловдивската листа на социалистите.

Третият в листата доц. д-р Георги Йорданов заяви, че управляващата коалиция, в която участва БСП, постави на първо място България и нуждата страната да върви напред, да помага на младите хора и да осигури достойно бъдеще на своите пенсионери. Припомни успехите на представителите на социалистите в изпълнителната власт в социалната сфера, земеделието, икономиката и туризма.

"Този път липсва конникът на бял кон, който идва казва: "Аз ще оправя България“. Този път българите трябва да избират между партии и кандидати, които са добре познати, трябва правилно и точно да оценят техните възможности, това, което могат да дадат на страната, а не само да задоволят своите лични егоистични интереси“ – подчерта доц. Йорданов.

31-годишният магистър по историческо наследство и културни институции Иван Цанов, поставен на шеста позиция в листата на "БСП за България“, декларира, че ще работи за решаване на проблема със сградата на пловдивската опера и подобряване на материалната база на културните институции. Заяви, че ще съдейства България да има качествен футболен стадион, на който да се посрещат международни мачове, както и за подобряване на масовия и на училищния спорт.

Председателят на ГС на БСП – Пловдив Иван Петков, който е втори в листа №28 в града, увери, че заедно с водача Кристиан Вигенин и всички кандидати ще се борят приоритетите на град Пловдив да бъдат на първо място.




Още по темата: общо новини по темата: 865
22.02.2023 »
26.01.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: