Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Виктор Димчев: Одиозната фигура на Алексей Петров, със своята кавалкада от привърженици, успя да стане символ на сегашната сглобка
Автор: Екип Varna24.bg 16:21 / 13.09.2023Коментари (0)1297
© Фокус
Това е най-слабото правителство, което България е имала от Прехода насам. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" Виктор Димчев, политически коментатор и ТВ продуцент. Според него това е правителство, което обслужва интерес с много неясни цели.

"Правителство, което е фокусирано със съвсем кратък мандат с цел да докара някак си нещата до местните избори, които са изключително важни за всяка една от партиите, които участват в сегашния и предишните пет парламента в България. И в някакъв смисъл това правителство е заложник на тази ротация, която от една страна беше обявена с цел политическите играчи да се разберат нещо помежду си, а от друга страна беше обявена с цел да могат да се приемат едни важни законодателни мерки, които са изискуеми от партньорите и на едните, и на другите участници в тази сложна политическа барикада, която наблюдаваме през последните три години в България", каза Димчев.

На въпрос: "Трябваше ли да бъде убит един от логистиците на това правителство, за да разберем как всъщност то е създадено?", политическият коментатор отговори така:

"Тук е хубаво да се върнем много назад във времето, през 2013 година, когато тази сглобка между Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев и хората, които впоследствие се появиха край тях, за да изпълняват определените поръчки, действия или пък политики, се завъртяха край ГЕРБ – управляващата в последните 15-на години политическа партия в България. Тогава тези хора бяха с добри намерения, с надеждата да станат едва ли не новия комсомол на тази голяма партия. Почти всички техни и досегашни министри и видими лица са минали през един или друг държавен пост под управлението на ГЕРБ. И това не са просто приказки: като започнем от министъра на туризма, минем през бившия министър на електронното управление, и почти всеки един кадър, включително самият Асен Василев, са били министри или участници в кабинетите, или политическите кабинети на ГЕРБ. В някакъв смисъл те са обучени, за да могат да извършат това, което в момента вършат. Изглежда към това нещо се намесиха и структурите на бившата Държавна сигурност, които така и не искат да пуснат България да приключи този свои Преход. Там някъде в този загадъчен месец май 2023 година една от тези одиозни фигури в публичното пространство – Алексей Петров, заедно със своята кавалкада от привърженици и поддръжници по някакъв начин е успял да стане символ на сглобката, която наблюдаваме в момента, и по някакъв начин е успял да убеди едната и другата страна да седнат на масата за преговорите в името, разбира се, на парите, на нашите пари, парите на българските данъкоплатци", подчерта той.

Виктор Димчев обясни, че тези пари ще излязат от нашите джобове и посочи къде точно ще отидат:

"Ще отидат в джобовете на онези, които са се разбирали в Самоковския манастир или в централата на ГЕРБ по време на тези сложни преговори. Тези преговори нито започват с покойния трактор, нито ще завършат с него, те включват атентата срещу Иван Гешев, те включват убийството на Къро, те включват връщането на Васил Божков, предстоящото връщане на белградския беглец Цветан Василев, както на някой други ноторни мафиота, смъртта на единия от двата така наречени братя Галеви, и много други епизоди, които сякаш бяхме забравили от 90-те години. Тези хора по някакъв начин са намерили някакъв общ мотив, и този мотив изглежда отново са нашите пари, и събирането между две плюс две е дало четири – онова, което е настоящият кабинет. Докога това нещо ще бъде търпяно от Европейския съюз, как ще се развива в новия политически сезон, който днес буквално започна, впрочем с един призив на Урсула фон дер Лайен България да бъде подкрепена, въпреки пълната яснота, че тя няма да бъде подкрепена заради вътрешнопартийната криза, която има в Нидерландия и невъзможността на европейските държави да преценят дали да разделят България от Румъния, на здраво и лошо месо, което трябва да бъде отрязано от Съюза по някакъв начин. Как това ще се развие, ни на нас ни предстои да видим, но е факт, че се случва нещо, и това нещо не е модерирано от силата на избирателите, нито от някакви принципи, които бяха заявявали многократно през последните години", каза още Димчев.

Цоня СЪБЧЕВА



Още по темата: общо новини по темата: 1101
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/184 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: