Витанов: Очакват ни две трудни седмици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:07 / 15.10.2021
1472
Оформяне на вторичен пик на вълната и висока смъртност от Ковид-19. Такива са очакванията на математика проф. Николай Витанов, който беше част от Националния оперативен щаб.

13 области ще светнат в тъмночервено на картата на страната. Проф. Витанов е направил прогнозна карта за заболеваемостта за следващите три дни.

В неделя в тъмночервената зона ще бъдат София град, София област, Перник, Кюстендил, Варна, Видин, Монтана, Габрово, Сливен, Стара Загора, Благоевград и Добрич и Ямбол, сочат изчисленията му. 

"Изводите си ги правете сами, кой каквито иска да си ги прави. Давам само числа, коментарът ще го направя в края на месеца, както съм ви обещал", пише математикът в социалните мрежи.

По думите му разпространението на заразата в страната е преобладаващо дифузно. Днес 24 области са с такова разпространение. Вчера бяха 22. И този показател се влошава, изтъква той. 

"За това, че заболеваемостта  при дечурлигата и учениците се очаква да расте, вече писах. Какво да го повтарям непрекъснато. Очакват ни две трудни седмици", пише още проф. Витанов.

"Писах ви, че човешкото тяло е скъпо нещо - застрахователната му стойност е над 10 милиона евро. За човешката душа, не говорим, трудно е да се измери колко струва. Хейтърите реват за изреченията със стойността на задните части на Дженифър Лопес. Ами струват си парите тези части, нали така. А вие, вместо да хейтите, действайте така, че и вашите задни части да почнат да струват нещо. Защото докато ви ловят на гола кука с антиваксърски и антиковид измишльотини, задните ви части нищо няма да струват", настоява математикът от БАН. 

Витанов алармира, че хората на първа линия усещат засилващия се натиск и отбелязва, че разпространението на заразата в страната е преобладаващо дифузно.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).