Вижте как огорчиха стотици български майки за 8 март

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
08:39 / 09.03.2018
3078
Ето какво написа една българска майка днес в социалната мрежа Фейсбук: "Мили майки, получих молба да споделя с вас този призив от група майки. Ето какво ми пишат. Преди няколко дни една майка сподели, че е била помолена нейното дете да не ходи на тържеството за 8 март днес, не знаело стихчета, песнички, не говорело. Днес още две мами също са били помолени от градината да си вземат децата по-рано, преди тържеството за 8 март, защото не говорят. Не искам да си представя дори как се чувстват тези майки и деца! И се питам за кого са тези осмомартенски тържества, ако има дори една майка, която плаче, защото от детската градина не искат тя и детето й да е част от тях?

Бих искала да ви помоля да споделите във вашия блог и да призовете всички майки днес, които могат, да отидат на тържествата в яслите, градините и училищата в България. Днес е ден, който е празник, но и всъщност ден на борба за равнопоставеност. Празненствата в градините са за всички деца, независимо дали могат да говорят, пеят, танцуват или само ще седят и гледат. Важното е да са заедно с другите, важното е всички педагози да осъзнаят, че тържествата са, за да научим децата да бъдат заедно, а не просто да се представят перфектно научени стихчета. Никога преди не съм писала с такава молба, но се чувствам ужасно безсилна, а бих искала да помогна на тези майки, които плачат днес".

Виж коментарите (12)

Още по темата (72):
11.03.2024 Помните ли първата снимка на Кейт Мидълтън след операцията? Обвиниха я, че е фотошопирана, ето какво отговори тя!
09.03.2024 Мария Габриел: Жените са сила, енергия, богатство
08.03.2024 Дамите военни у нас: Армията учи на много - на дълг, на работа в екип, отговорност
08.03.2024 Илина Бисерова от БФБ: Факт е, че мъжете и жените нямаме равен старт в професионалния опит
08.03.2024 От Министерски съвет с жест към дамите от медиите за 8 март
08.03.2024 Кметът лично поздрави дамите в Общината за Международния ден на жената
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).